Venstre udelukker ikke DF fra regering

Det afskrækker ikke Venstre at se ministerposter til Dansk Folkeparti i en borgerlig regering, hvis Folketinget får blåt flertal efter valget.

Det fastslår Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, efter DF's partileder, Kristian Thulesen Dahl, siger til TV2 News, at han er klar til at forhandle en regeringsdeltagelse, hvis partiet bliver inviteret efter næste valg.

- Dansk Folkeparti er et seriøst parti, der altid dukker op, når de inviteres til forhandlinger. Det hører jeg Kristian Thulesen Dahl sige. Jeg synes ikke, at man skal udelukke nogen på forhånd i forhold til at komme i regering, siger Inger Støjberg.

I 1994 brugte Nyrup-regeringen Fremskridtspartiet som skræmmebillede for at holde Venstres formand Uffe Ellemann-Jensen fra fadet som statsminister. Men Inger Støjberg frygter ingen rød skræmmekampagne om ministerposter til Dansk Folkeparti.

- Det er mærkeligt at diskutere, om man skulle være bange for Dansk Folkeparti. Tværtimod har Dansk Folkeparti gennem mange år bevist, at de er et seriøst, hårdt arbejdende parti, siger Inger Støjberg.

- Derfor har jeg meget lidt forståelse for de skræmmebilleder, som venstrefløjen i mange år har forsøgt at sætte op.

Spørgsmål: - Nogle kommentatorer peger på en smal Venstre-regering, fordi det er for svært at have ministre fra et lige så stort Dansk Folkeparti, som vil bruge flere penge til offentligt forbrug?

- Nu skal vi lige vinde valget først. Jeg har lagt mærke til de mange spekulationer, især kommentatorernes bogstavleg. Det vigtigste er, at vi skal vinde regeringsmagten. Så kommer det bagefter til at handle om, hvilken politik man kan føre, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at VK-regeringen fra 2001-11 fandt politiske løsninger med Dansk Folkeparti som støtteparti.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip