Venstre: Vi blev snydt i pædagogforhandlinger

Lige børn leger bedst, siger Venstres uddannelsesordfører, Esben Lunde Larsen.

Han kritiserer, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) kun laver en pædagogaftale med Enhedslisten og Dansk Folkeparti, skønt han for to dage siden holdt møde med alle Folketingets partier.

- Det undrer mig, at en minister laver det, når han morgen, middag og aften signalerer sit ønske om bredt samarbejde, siger Esben Lunde Larsen.

Trods aftalen lover ministeren, at han søger det bredest mulige flertal bag en ny pædagoguddannelse.

Men Venstres uddannelsesordfører påpeger, at Venstre kun forhandler, hvis partiet er fuldt ligestillet med Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

- Vi møder naturligvis ikke op efter sommerferien og forhandler en pædagogaftale, hvis alt er klappet af på forhånd. Det ville være helt vanvittigt.

- Det er helt ufatteligt, at regeringen nu pludselig har en aftale, før man har haft en høringsproces, og så skal lave en aftale. Det giver ingen mening, siger Esben Lunde Larsen.

Venstre vil blandt andet drøfte, om seminarierne skal føre optagelsessamtaler med ansøgere eller stopprøver, så eleverne ikke falder fra pædagoguddannelsen, ligesom det blev drøftet i lærerforliget, påpeger han.

Pædagoger skal stadig uddannes i tre et halvt år. Det første år er fælles. Derefter vælger de studerende mellem småbørnspædagogik fra nyfødte til fem år, skole- og fritidspædagogik for 6-18-årige samt social- og specialpædagogik.

- Det er vigtigt for Venstre at være med i alle aftaler, hvor vi kan sætte aftryk. Vi havde et rigtig godt samarbejde med regeringen om læreruddannelsen og havde ventet at lave en pædagoguddannelse efter samme læst, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip