Venstre vil have Vestagers svar om akutjob i København

Flere borgmestre i Københavns Kommune vil give langtidsledige positiv særbehandling, når der skal hyres ansatte, men det kan give dårligere service for borgerne, når de mest kvalificerede vælges fra.

Venstres Martin Geertsen har derfor hevet økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i et samråd, hvor hun skal forholde sig til problemstillingen.

- Vi må have Margrethe Vestager til dels at følge sagen meget tæt, men også forholde sig til, om det kan have betydning for den service, som kommunen leverer til borgerne, siger Martin Geertsen i en pressemeddelelse.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) vil opslå alle stillinger inden for sin forvaltning som akutjob i et forsøg på at finde arbejde til langtidsledige. Det fortalte hun onsdag til Information.

Torsdag fulgte så socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten trop.

Martin Geertsen undrer sig over de to borgmestre.

- Det virker som om, at et flertal af politikerne på Københavns Rådhus lever i en osteklokke, hvor man helt ser bort fra, at skatteyderne har krav på den mest optimale service.

- Den offentlige sektor er jo til for at betjene borgerne med service og ikke alle mulige andre ellers velmenende formål, siger Martin Geertsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip