Venstre vil lave flere reformer med regeringen

27/05/2013 15:44

BNB

Nyheder
»Det er sådan set det samme, regeringen sagde sidste år, hvor den håbede på, at især Tyskland og Sverige ville drive noget mere vækst i Danmark. Men der er ikke noget, der underbygger, at vi bare kan sætte vores lid til, at det går bedre der,« siger Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), og fortsætter:»Der er jo også ting, vi selv kan gøre, og der noterer jeg mig, at Vestager har sagt, at hun forventer, man fortsætter reformsporet. Det er jeg helt enig med regeringen i.«Regeringen forudser i sin økonomiske redegørelse, at det danske bruttonationalprodukt, BNP, vil stige 0,5 procent i 2013. Det er en nedjustering med 0,7 procentpoint i forhold til prognosen fra december, hvor regeringen skønnede, at BNP-væksten ville stige med 1,2 procent i år. I 2014 vil BNP-væksten stige med 1,6 procent, lyder prognosen.»Jeg ærgrer mig over, at regeringens vurdering af 2013 var forkert; at vi i stedet for at have lav vækst, næsten ingen vækst har. Hvis regeringen bliver ved med at gentage det samme år efter år, håber jeg da for dansk økonomis skyld, at regeringen får ret, men der er ikke noget, der underbygger, at vi skulle gå ind i 2014 med højere vækst,« siger Peter Christensen, der mener, at nulvækst i den offentlige sektor og flere økonomiske reformer er vejen til vækst.Regeringen forventer, at den danske eksport til næste år vil vokse med tre procent og bidrage med næsten halvdelen af den skønnede vækst på 1,6 procent.Forklaringen er dels, at produktiviteten i de danske virksomheder er steget de seneste år, hvilket giver et godt udgangspunkt for at konkurrere. Derudover ser Margrethe Vestager tegn på, at »det går lidt bedre i vores omverden«.»Der er en stabilitet, der kan give afsæt til, at det kommer til at gå lidt bedre. Det er også en væsentlig forudsætning for den prognose, vi har lavet,« understregede ministeren.

Mest læste i dag

»Det er sådan set det samme, regeringen sagde sidste år, hvor den håbede på, at især Tyskland og Sverige ville drive noget mere vækst i Danmark. Men der er ikke noget, der underbygger, at vi bare kan sætte vores lid til, at det går bedre der,« siger Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), og fortsætter:

»Der er jo også ting, vi selv kan gøre, og der noterer jeg mig, at Vestager har sagt, at hun forventer, man fortsætter reformsporet. Det er jeg helt enig med regeringen i.«

Regeringen forudser i sin økonomiske redegørelse, at det danske bruttonationalprodukt, BNP, vil stige 0,5 procent i 2013. Det er en nedjustering med 0,7 procentpoint i forhold til prognosen fra december, hvor regeringen skønnede, at BNP-væksten ville stige med 1,2 procent i år. I 2014 vil BNP-væksten stige med 1,6 procent, lyder prognosen.

»Jeg ærgrer mig over, at regeringens vurdering af 2013 var forkert; at vi i stedet for at have lav vækst, næsten ingen vækst har. Hvis regeringen bliver ved med at gentage det samme år efter år, håber jeg da for dansk økonomis skyld, at regeringen får ret, men der er ikke noget, der underbygger, at vi skulle gå ind i 2014 med højere vækst,« siger Peter Christensen, der mener, at nulvækst i den offentlige sektor og flere økonomiske reformer er vejen til vækst.

Regeringen forventer, at den danske eksport til næste år vil vokse med tre procent og bidrage med næsten halvdelen af den skønnede vækst på 1,6 procent.

Forklaringen er dels, at produktiviteten i de danske virksomheder er steget de seneste år, hvilket giver et godt udgangspunkt for at konkurrere. Derudover ser Margrethe Vestager tegn på, at »det går lidt bedre i vores omverden«.

»Der er en stabilitet, der kan give afsæt til, at det kommer til at gå lidt bedre. Det er også en væsentlig forudsætning for den prognose, vi har lavet,« understregede ministeren.