Venstre vil oplyse mænd om trafficking

Det mener Venstre, hvis ligestillingsordfører håber, at det er et udtryk for uvidenhed.

»Jeg håber for de her 15 procent af mændene, at de ikke har sat sig nok ind i, hvad handlede mennesker er. Jeg håber, det er en af årsagerne til, at tallet er så højt,« siger Fatma Øktem (V).

»Det er en meget afskyelig form for kriminalitet at købe en handlet kvinde og i det hele taget at handle med mennesker. Så det er et meget højt tal,« understreger hun.

Undersøgelsen fra Ligestillingsministeriet, som Politiken omtaler onsdag, har fået debatten om et muligt forbud mod købesex til at poppe op igen. Socialdemokraterne er for et forbud, men det er ifølge Fatma Øktem ikke vejen frem, da det gør »branchen meget barskere og vilkårene meget sværere«.

I stedet skal der mere oplysning til, hvis de 15 procent af mændene skal ændre holdning.

»Så må vi jo gøre det endnu bedre og oplyse borgerne endnu bedre om, hvad det at blive handlet egentlig er. Det er jo nutidens slavehandel,« siger Fatma Øktem.

Hun understreger, at loven allerede forbyder at handle med mennesker, og at et forbud mod købesex ikke ville gavne noget.

»Jeg tror ikke på, at det forsvinder ved, at vi fejer det hele væk fra gaderne. Så jeg tror ikke på, en kriminalisering af købesex er vejen frem,« siger Venstres ligestillingsordfører.

 

Dagens Gossip