Venstre vil straks forlænge aktionen i Irak

Regeringen skal ikke vente på en vurdering af Irak, hvor danske F-16 fly bomber islamistiske soldater fra Isil, mens militære instruktører uddanner irakiske soldater. Danmark skal allerede nu forlænge aktionen, og ikke vente til oktober som planlagt.

Det siger Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, selv om krigslykken ikke går Vestens vej. Isil har erobret den gamle ruinby Palmyra og vinder frem på andre frontafsnit.

- Den irakiske hær er dybt presset. Der er ingen tvivl om, at kampen mod Isil i Irak ser svær ud. Der er fremskridt og tilbageskridt, siger Troels Lund Poulsen.

Han skoser udenrigsminister Martin Lidegaard (R), som er til møde om Irak i Paris. For nylig ville Martin Lidegaard ikke love at forlænge den danske styrkes mandat, selv om stort set alle andre i verden kan se, at det behøves, mener Venstres forsvarsordfører.

Spørgsmål: - Hvorfor skal vi allerede nu forlænge mandatet?

- Hvis vi kaster håndklædet i ringen, så efterlader vi et irakisk samfund i totalt kaos. Så giver vi Isil mulighed for at få et land, hvor de kan opbygge terroraktivitet. Kampen i Irak er lige så meget en kamp for sikkerhed i Europa, siger Troels Lund Poulsen.

Uden en fortsat vestlig indsat kan Irak ende som en terroristisk base, ligesom Afghanistan gjorde inden terrorangrebet 11. september 2001 på USA med tusinder af døde og lemlæstede, mener han.

- Man havde ikke forestillet sig, at nogen kunne være mere ondsindet end al-Qaeda, men det ser ud, som om Isil er villig til at bruge endnu mere ekstreme metoder for at skræmme befolkninger rundt omkring i verden, siger Troels Lund Poulsen.

Han advarer mod at lade den irakiske regering støtte ekstreme shiitiske grupper, der bekæmper Iraks sunni-muslimer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip