Venstrefolk diskuterer partiets arvefølge

Adspurgt til en Megafonmåling omkring Venstres fremtidige formand efter Lars Løkke Rasmussen (V) erklærede politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V), at Venstres formand – hvis Lars Løkke Rasmussen skulle gå af – står til at blive næstformand Kristian Jensen (V).

I målingen fra Megafon er det også ham, som et flertal på 23 procent af danskerne ser som det bedste bud på en kommende formand efter den nuværende.

»Det giver sig selv, at næstformanden følger formanden. Og begge to er jo blevet genvalgt i dag (lørdag, red.) med stående applaus til Kristian og til Lars. Jeg synes overhovedet ikke, der er nogen tvivl. Men at vi har stærke profiler derudover – det synes jeg er en styrke for partiet,« sagde Ellen Trane Nørby til avisen og understregede, at der er massiv opbakning til begge personer, og at spørgsmålet ikke er aktuelt lige nu.

Ledende figurer i Venstre har hidtil været tilbageholdende med at tale om tiden efter Lars Løkke Rasmussen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Udenrigsordfører Søren Pind (V) er af mange tippet til at være en fremtidig modkandidat til Kristian Jensen, og han tog lørdag afstand fra udmeldingen fra Ellen Trane Nørby.

»Jeg har for meget respekt for Venstres medlemmer og Venstres landsmøde til at have det standpunkt. Og jeg kunne aldrig drømme om at foruddiskontere, hvad Venstres landsmøde skulle træffe af beslutninger på det felt,« sagde han og besvarede spørgsmålet om, hvorvidt det ikke er naturligt, at næstformanden følger efter formanden, således:

»Så vidt, jeg ved, findes der kun arvefølger i monarkiet«.

Hidtil har Søren Pind afvist at være mulig kandidat til formandsposten. Adspurgt om samme spørgsmål, svarede han lørdag:

»Det ved jeg ikke«.

Kristian Jensen afviste ifølge Politiken at kommentere spørgsmålet, der ifølge politisk kommentator og tidligere rådgiver for Lars Løkke Rasmussen Søs Marie Serup er et hedt emne i Venstre.

»Der er nogle Kristian Jensen-støtter, der prøver at fastslå det som et faktum, at næstformanden bliver formand. Andre kræfter vil ikke have, at det bare ligger og er forudbestemt. Denne her kommende formandskamp foregår for fuld udblæsning, når Venstrefolk mødes,« siger Søs Marie Serup til avisen.

20 procent af danskerne i målingen fra Megafon peger på Søren Pind som bedste bud på næste formand for Venstre, mens 15 procent peger på Ellen Trane Nørby.

Vælgerne har dog ingen indflydelse på beslutningen, da formanden vælges af landsmødet.

 

Dagens Gossip