Venstrefolk lægger pres på Løkke om nulvækst

Det pres, som debatten om nulvækst i den offentlige sektor har lagt på Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vokser. Og denne gang kommer presset fra de indre partirækker.

Det skriver Politiken torsdag.

Lars Løkke Rasmussen er i månedsvis blevet beskudt af sine politiske modstandere, der kræver svar på, hvordan en fremtidig nulvækst skal finansieres.

Indtil videre har Lars Løkke Rasmussen og den øvrige Venstretop undgået at måtte redegøre for en konkret model. Men uroen har nu også bredt sig til partiets eget bagland.

Folketingskandidat og medlem af hovedbestyrelsen Jakob Engel-Schmidt finder hemmelighedskræmmeriet for skadeligt for partiet.

- Selve idéen om nulvækst er glimrende, men vi skylder at konkretisere den. Jeg synes ikke, man har været i stand til at forklare, hvordan det skal udmønte sig i realiteternes verden, siger Jakob Engel-Schmidt til Politiken.

- Og jeg synes, det er ærgerligt, at man risikerer at grave en af de bærende politiske mærkesager ned i et hul, før det lykkes at kommunikere den klart og effektivt.

I Helsingør mener Venstre-borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, at partitoppen bør erkende, at partiets økonomiske politik vil betyde offentlig smalkost.

- Jeg er tilhænger af en nulvækst. Men personligt synes jeg, at man skal melde klart ud, at det selvfølgelig kan mærkes. Nogle vil opleve det som forringelser. Man kan lige så godt sige det ligeud, for folk opdager det alligevel, slår Johanne Hecht-Nielsen fast.

Der bliver rig mulighed for Venstre-folkene at debattere sagen, når partiet torsdag indleder sit sommergruppemøde i Vemb.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip