Venstres EU-drama: Løkke tilfreds med Rohde

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, bakker op om Jens Rohdes beslutning om at udsætte partiets valg af spidskandidat til Europaparlamentet.

- Jeg synes, det er meget fornuftigt, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

- Jeg kan forstå, Jens Rohde har en kronik i Berlingske i morgen (red. søndag), som jeg ikke har læst. Men som jeg også kan forstå ikke er fuldstændig i overensstemmelse med Venstres politik på nogen punkter.

- Og vi skal jo have en spidskandidat og ikke en debattør, tilføjer Lars Løkke Rasmussen.

Venstre holder i denne weekend landsmøde i Herning, og lørdag aften var der pludselig drama på 1. sal i Herning Kongrescenter.

Her sad Jens Rohde til et krisemøde med Venstres partisekretær for at drøfte, om Jens Rohde som planlagt skulle stille op som partiets spidskandidat til Europaparlamentet.

Tvivlen er tilsyneladende opstået på grund af en kontroversiel kronik skrevet af Jens Rohde om hans syn på EU-politik, og lørdag aften annoncerede Jens Rohde så, at han udsætter sit kandidatur.

Sent lørdag aften siger Lars Løkke Rasmussen, at selv om han bakker op om Rohdes beslutning om at udsætte sit kandidatur, så støtter han stadig Jens Rohde.

- Men der må jo ikke herske tvivl om, hvad det er for en politisk platform, Venstres spidskandidat agerer ud fra, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

- Så når Jens Rohde selv foreslår, at vi skubber det, så synes jeg, det er fornuftigt. Og jeg tager det til efterretning, tilføjer Venstre-lederen.

 

 

Dagens Gossip