Ventoux er en drøm for Schleck

Det er fire år siden, at Mont Ventoux senest stak sit onde, skaldede hoved ind i en Tour de France-rute. I omgang nummer 100 skulle det mytiske bjerg selvfølgelig have et besøg af verdens største cykelløb igen.

Andy Schleck var den stærkeste rytter på bjerget for fire år siden, da han truede med at vælte den senere Tour-vinder Alberto Contador af scenen og kuppe sig til den gule trøje på netop Mont Ventoux. Derfor er den luxembourgske stjerne tilbage med forhåbninger om at udrette det helt store i et år, hvor han ikke er en trussel i klassementet.

- Ventoux er en drøm for Andy. Det vil være særligt at vinde dér. Men benene skal også være til det, før man kan gennemføre det. Vi bliver nok ikke de eneste, der vil forsøge, forklarer Radioshacks sportsdirektør Kim Andersen.

Han har tjekket de vejrforhold, der er særligt interessante, fordi søndagens 15. etape afsluttes på Mont Ventoux. I det golde månelandskab kan solen og især vinden hærge som på intet andet bjerg i Tour-bogen.

- Nu ser det ud til, at der bliver modvind, så det er selvfølgelig ikke så godt, hvis man skal angribe. Men det ser ud til, at det bliver dejligt varmt, og det passer ham godt, lyder meldingen fra Kim Andersen, der i vanlig grundig stil havde styr på forholdene til søndagens etape allerede inden, han steg ud af bilen efter 14. etape til Lyon.

Men han forventer ikke, at det bliver let for Andy Schleck at få lov til at gå efter en etapesejr. Franskmændene fejer Bastille-dag. Det lover for angreb, og bjerghold som Euskaltel og Garmin har nu igen chancen.

Men Kim Andersen forventer, at Mont Ventoux bliver en scene for spillet om den gule trøje. Ikke en konservativ og sikker afventen for at undgå at blotte sig inden den sidste uges hårde strabadser i Alperne.

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg forventer, at Froome vil angribe for at tage så meget tid som muligt inden Alperne. Han har ikke vist nogen svagheder opad. Men jeg tror også, at Contador vil give det et forsøg, hvis han ellers har benene til det, siger Kim Andersen.

Han lægger ikke så meget i de svagheder ved Chris Froomes Sky-hold, som Saxo-Tinkoff var med til at udstille i både den anden Pyrenæ-etape til Bagnères de Bigorre og på fredagens etape.

- Han har jo ikke selv vist svagheder opad. Jeg forventer, at han er stærk nok til, at han vil angribe igen, siger Kim Andersen.

Søndagens etape til Mont Ventoux er med sine 242,5 kilometer historiens længste af slagsen med afslutning på det mytiske bjerg. Otte gange har Ventoux været med i Touren.

 

Dagens Gossip