Ventre-spidser trækkes ind i skattesag

Det skriver Ekstra Bladet, der har erfaret fra en anonym kilde med indgående kendskab til sagen, at Finansministeriet, som i en årrække var under ledelse af de tidligere finansministre Thor Pedersen (V), Lars Løkke Rasmussen (V) og Claus Hjort Frederiksen (V), direkte har bremset en plan for at rette op på Skats forkerte ejendomsvurderinger og den stærkt kritisable sagsbehandling: To forhold, som Rigsrevisionen tidligere på ugen udtalte skarp kritik af.

De tre Venstre-spidser undlod således ifølge Ekstra Bladet at sætte en stopper for, at tusindvis af boligejer har betalt for meget i Skat.

Ifølge Ekstra Bladet har man fra Skatteministeriets side forsøgt at få rejst sagen i Folketingets magtfulde Økonomiudvalg under den tidligere VK-regering, men den plan blev bremset af Finansministeriet.

Her var man nemlig ifølge avisens oplysninger modstander af Skatteministeriets plan for at rette op på problemerne med ejendomsvurderingerne. Sagen blev dermed aldrig forelagt Økonomiudvalget.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev problemet med de fejlagtige ejendomsvurderinger drøftet mellem toppen af Skatteministeriet og Finansministeriet over flere år, uden at der blev gjort noget ved det, mens de tre Venstre-folk var finansministre.

Ekstra Bladet har forholdt den tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) sagen. Han har tidligere stået med et forklaringsproblem, efter at det kom frem, at han blev advaret om forkerte ejendomsvurderinger allerede i 2006.

»Forhold i Økonomiudvalget ønsker jeg ikke at kommentere,« skriver Kristian Jensen i en kortfattet mail til avisen.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra hverken Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen eller Claus Hjort Frederiksen.

 

Dagens Gossip