Verden Rundt

TYSKLAND: På hovedbanegården i Köln måtte forundrede passagerer fredag 27. september lægge øre til en noget anderledes servicemeddelelse. Det var hverken en forsinkelse eller en forlagt paraply, der blev annonceret - derimod lød meldingen, at den person, der i april havde efterladt guld og pengesedler i bagageopbevaringen på stationen, skulle kontakte det tyske politi. Det skriver huffingtonpost.com.

Politiet fandt i april flere kilo guld og et sekscifret kontantbeløb i euro i et bagageskab. Men nu er det tyske politis efterforskning gået i stå, fordi man hverken har kunnet forbinde skatten til en forbrydelse eller dens rette ejermand.

Det tyske politi oplyser til Huffingtonpost.com, at ejeren af den store guldskat ikke skal vente så meget længere med at give sig til kende, for ellers bliver skatten solgt.

BNB

Halv tons tung alligator fanget i USA

USA: Blot tre dage inde i alligator-jagtsæsonen i USA er det lykkedes Drew Baker fra Little Rock i den amerikanske delstat Arkansas at slå statens rekord i alligatorfangst, skriver Huffingtonpost.com.

40 minutter tog det ham at dræbe dyret, der vejede 500 kilo og målte 4,30 meter fra snude til halespids. Undervejs i kampen måtte Baker først skyde alligatoren med en harpun for efterfølgende at bryde med det store dyr og til sidst skyde den i hovedet, oplyser Hufftingtonpost.com.

Efter kampen fortalte Baker til KTHV, en lokal tv-kanal, at han ikke vidste, hvad han skulle bruge alligatoren til, men at han forventer at få omkring 180 kg kød ud af rekordfangsten.

Ifølge CNN håber Baker også på, at et museum i Arkansas vil udstille hovedet fra dyret.

BNB

Stor dusør til anmelderen af sanddame-vandaler

STORBRITANNIEN: Byrådet i den nordlige del af Essex nord for den engelske hovedstad, London, har udlovet en dusør på 1.000 pund, knap 9.000 danske kroner, til den der kan komme med informationer om, hvem der smadrede en 40 ton tung sanddame i en dækstol, skriver Mirror.co.uk.

»Jeg håber, at der er nogen, der ved præcis hvilke tåber, der er de ansvarlige, og at de ser det som deres pligt at anmelde dem,« lyder meldingen ifølge Mirror.co.uk fra Peter Halliday, der er leder af byrådet.

Sanddamen er en skulptur fremstillet af verdensmesteren i sandskulpturer, Nicola Woods, der havde brugt tre dage på at udforme den tykke dame, som var blevet overfladebehandlet, så hun kunne have stået i flere måneder. Så lang tid fik den tykke dame dog ikke mulighed for at sole sig i dækstolen for blot timer efter, at hun sad færdig, omdannede hærværksmænd atter kvinden til en stor sandbunke, oplyser Mirror.co.uk.

BNB

 

Dagens Gossip