Verden Rundt

Kan kørsel virkelig skade æggestokkene?

SAUDI-ARABIEN: En kampagne for at få saudiarabiske kvinder til at sætte sig op mod den del af lovgivningen, der forbyder kvinder at køre bil, har fået en konservativ præst op af prædikestolen. I et forsøg på at lægge låg på opstandelsen prædiker Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan, at det rent faktisk kan skade kvinder fysisk, hvis de vælger at sætte sig bag rattet i en bil.

»Medicinske studier viser, at det kan have negative fysiologiske konsekvenser, hvis en kvinde kører bil. Det påvirker æggestokkene og skubber bækkenet opad,« siger præsten ifølge Reuters til websitet sabq.org.

»Det er derfor, at de kvinder, der kører regelmæssigt, får børn med kliniske problemer af forskellig art,« hævder Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan.

Præsten uddyber ikke, hvilke medicinske studier han henviser til.

BNB

Politiker vil have racistiske betjente fyret

USA: Et gammelt udtryk siger, at man skal have vasket sin mund med sæbe, hvis man taler grimt. En politiker fra Massachusetts vil tage skridtet videre og foreslog torsdag, at betjente, som bander eller kommer med racistiske bemærkninger, mens de er på arbejde, skal straffes med en fyreseddel. Det skriver Boston Herald.

Det er Springfield-demokraten Benjamin Swan, som i et lovforslag foreslår, at politibetjente og offentligt ansatte skal straffes - og måske fyres - hvis de ikke taler ordentligt på jobbet. Lovforslaget efterlyser reprimander, der spænder fra skriftlige advarsler over bøder til fyresedler, til de grimt talende.

Ikke så overraskende falder forslaget ikke i god jord hos de forskellige politiforbund.

»Vi kan ikke få dem til at tale korrekt engelsk hele tiden, mens de arbejder med kriminelle bander,« siger Wayne Sampson, administrerende direktør for Massachusetts politichefer.

BNB

Det »bedste« foto af Loch Ness-monstret afsløret som falsk

SKOTLAND: Det billede, som indtil nu har været betegnet som det bedste billede, der nogensinde er taget af det mytiske uhyre i søen Loch Ness i Skotland, er ikke af et ægte uhyre, skriver The Telegraph.

Billedet, som så dagens lys sidste år, viser George Edwards sidde i vandet iført waders og hænderne på noget, der ligner en ryg på et søuhyre. Den 61-årige har nu indrømmet, at det, han havde hænderne på, rent faktisk bare var den »ryg«, som var med i dokumentaren »The Truth Behind: The Loch Ness Monster« produceret af National Geographic i 2011. Ryggen er lavet af kulfiber og har således intet med et uhyre at gøre.

Edwards, som var med til at lave dokumentaren, fortryder ikke bedraget.

»Hvorfor skulle jeg føle mig skyldig over at have lidt sjov? De såkaldte eksperter kommer hele tiden med deres teorier om store bølger og store fisk, og jeg dødtræt af dem,« siger han til The Telegraph og henviser dermed til blandt andre Loch Ness-eksperten Steve Feltham, der sidste år sagde »det er det bedste billede, jeg har set - det er dyret, som jeg har ledt efter i al den tid«.

BNB

Skål! Nu kan du købe øl tilsat månestøv

USA: Det lyder som en usandsynlig kombination, men ikke desto mindre har et amerikansk bryggeri nu lavet en øl med den særlige ingrediens månestøv, skriver NBC.

Det er Dogfish Head Brewings i delstaten Delaware, der har knust månemeteoritter til fint støv og tilføjet det i den noget alternative øl, som har fået navnet Celest-jewel-ale. Ifølge bryggeriet består øllen af »dejagtig malt, ristet brød, karamel og en let urte-bitterhed.«

Månemeteoritter er en relativ sjælden vare, selv om de er lovlige at både købe og sælge - og åbenbart drikke. Øllen bliver selvfølgelig solgt i beholdere, der er lavet af det samme materiale som ægte NASA-rumdragter.

»Det er den øl, der er bedst beskyttet på hele jorden,« skriver bryggeriet på sin hjemmeside.

BNB

Ubuden nøgen bryllupsgæst ville fodre dyrene

USA: Der ventede et amerikansk par noget af en oplevelse, da kirkeklokkerne for nyligt ringede ind til deres bryllup i den amerikanske delstat Nebraska, skriver Huffingtonpost.com.

En forbikørende lastbilchauffør følte nemlig trang til at bryde ind. Hans hensigt var dog hverken at erobre bruden eller tage del i bryllupsfesten. Derimod proklamerede han splitternøgen, at han ønskede at fodre dyrene med de salatblade, han vinkede rundt med, oplyser politiet til hjemmesiden 1011now.com.

Politiet anholdt efterfølgende den nøgne ubudne gæst for blufærdighedskrænkelse.

BNB

 

 

Dagens Gossip