VERDEN RUNDT

Eksplosiv blæksprutte

KINA: Kinesiske sikkerhedsmyndigheder måtte forleden rykke ud til et fiskemarked i byen Jiaoling i Guandongprovinsen, skriver Weird Asian News. Årsagen var en blæksprutte med et noget usædvanligt maveindhold. En fiskehandler på markedet havde undret sig over blækspruttens helt usædvanligt udspilede mave, og en nærmere undersøgelse viste, at den indeholdt en bombe som menes at stamme fra et jagerfly. Ifølge beskrivelsen var bomben 20 centimeter lang og vejede næsten 1,5 kilo. Selv mener fiskehandleren, at blæksprutten, der lever tæt ved land og normalt lever af krabber og småfisk, har set bomben som en stor godbid og derpå slugt den. Efter fundet på fiskemarkedet blev sprængningseksperter tilkaldt og bragte senere bomben til eksplosion.

BNB

Udstoppede næsehorn stjålet

IRLAND: Fire udstoppede hoveder fra næsehorn, der blev opbevaret i et lagerrum på Irlands nationalmuseum i Dublin, er blevet stjålet af tyve, der helt åbenbart er gået efter hornene på hovederne. Ifølge Sky News overraskede tre mænd en vagt på stedet og bandt ham. Hovederne stammer fra tre sorte og et hvidt næsehorn, som oprindelig blev bragt til museet i begyndelsen af 1900-tallet. Siden er værdien af næsehorns horn steget til astronomiske højder til i dag at ligge over prisen på guld. Hornene fra de stjålne hoveder kan i dag indbringe 3,5 millioner kroner på de asiatiske markeder, hvor hornene anses for at have helbredsfremmende egenskaber. De fire hoveder var på grund af deres store værdi derfor blevet fjernet fra selve museet og anbragt på et depot, men altså ikke uden for tyves rækkevidde.

BNB

1.200 år gammel eg gav op

STORBRITANNIEN: Et 1.200 år gammelt egetræ i den walisiske by Chirk måtte forleden give op i en storm og lade sig falde og gå over i historien som Storbritanniens ældste og største eg. Eksperter har ifølge BBC fastslået, at træet slog rod i år 802, eller samtidig med at Vikingetiden tog sin begyndelse i Danmark. Ifølge eksperterne er det sjældent, at egetræer bliver mere end 900 år, og derfor er det ikke så underligt, at træets stamme målte intet mindre end 13 meter i omkreds. »Det var et af de største og ældste egetræer på planeten,« siger Rob McBride, der bor tæt ved den gamle kæmpe.

BNB

 

Dagens Gossip