Verden Rundt

Æg på auktion

STORBRITANNIEN: Auktionshuset Christie’s i London har senere på måneden et særligt stykke kunst under hammeren: Et kæmpestort æg.

Ægget, der ifølge The Guardian er vurderet til at indbringe op mod 30.000 pund, knap 265.000 kroner, måler 30 centimeter i højden og 21 centimeter i bredden. Så det er altså ikke bare et hønseæg, man kan få fingrene i, hvis man har penge nok.

Ægget kommer fra et eksemplar af den uddøde elefantfugl, en kæmpestor fugl, der levede på Madagaskar, indtil den ifølge KXAN-TV blev udryddet engang mellem det 13. og 17. århundrede.

Det fuldstændigt forstenede æg blev fundet af arkæologer for godt 100 år siden, og det skal høre til de absolutte sjældenheder at finde et, der er intakt.

Elefantfuglens æg er 120 gange større end et hønseæg og skal være den største type æg, der nogensinde er blevet lagt af et dyr.

Her er røveri - aprilsnar!

USA: En 20-årig kvinde fra den amerikanske stat Virginia har lært på den hårde måde, at man ikke skal drive gæk med politiet.

Ifølge NBC News ringede hun mandag til politiet, og som en aprilsnar sagde hun, at det vaffelhus, hvor hun arbejdede, var ved at blive røvet.

Politiet rykkede ud med det samme og eftersøgte stedet, afhørte ansatte og undersøgte lokalområdet for mistænkte.

Men da politiet så overvågningsoptagelser igennem, kunne man tilsyneladende se »uspecificeret bevis« på, at der var tale om en aprilsnar.

Politiet syntes ikke, at det var videre morsomt, og den 20-årige blev anholdt og sigtet for at have tilkaldt politiet på falsk grundlag.

Mand har tilbragt seks år på internetcafé

KINA: Frisk luft er en sjældenhed i 30-årige Li Mengs liv. Den computerglade kineser hævder ifølge netmediet metro.co.uk, at han har tilbragt seks år foran den samme skærm på en internetcafé i byen Jilin.

Her spiser han, sover og spiller computer på livet løs, og Li Meng forlader angiveligt kun sin stol, når han skal på toilettet eller vil tage et bad.

Cafémanager Sun Wang forklarer ifølge det britiske netmedie, at hans stamkunde nummer et er stille som musen, betaler sine regninger og er fuldstændig harmløs.

»Personalet taler stort set ikke med ham - kun når der er et teknisk problem, eller han vil have bestilt noget mad,« siger Sun Wang ifølge metro.co.uk.

»Han spiller typisk hele natten og sover i løbet af dagen foran skærmen. Men så længe han betaler for pladsen, så er det hans,« tilføjer cafémanageren.

Li Meng betaler et månedligt beløb svarende til 530 kroner for sit »hjem« og hævder at tjene godt og vel 1.800 kroner om måneden på online-turneringer.

 

Dagens Gossip