Verden Rundt

17/05/2013 18:50

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Smadrer luksusbil i protest mod kundeservice

KINA: Dårlige mekanikere er kilde til frustrationer for bilister verden over, men de færreste lader deres vrede komme til udtryk på den facon, som en kinesisk rigmand benyttede forleden.

Bilejen, hr. Wang, hyrede fire mænd til at smadre sin Maserati Quattroporte i protest mod forhandlerens dårlige service. Bevæbnede med forhammere gik mændene løs på bilen, der herhjemme koster mindst 2,4 millioner kroner.

Ifølge AFP er Wang blandt andet utilfreds med, at forhandleren tog penge for nye reservedele, men satte brugte dele i Maseratien.

»Jeg håber, at udenlandske producenter af luksusbiler vil anerkende, at kinesiske forbrugere har ret til at få den service, som står i forhold til mærket,« siger hr. Wang ifølge AFP til en lokal avis.

Den kinesiske Maserati-importør siger til AFP, at man beklager »kundens beslutning om at afslutte de bilaterale samtaler på en så pludselig måde«.

BNB

Britiske byrådsmedlemmer skændes på bengali

STORBRITANNIEN: Størstedelen af borgerne i London-bydelen Tower Hamlets har udenlandsk baggrund, størstedelen fra Bangladesh. Det kan tydeligt mærkes ved møderne i det lokale byråd, hvor etnisk engelske byrådsmedlemmer svært ved at følge med, fordi kollegerne hyppigt slår over i deres modersmål, bengali.

Bengali bliver især brugt til fornærmelser, skriver avisen The Telegraph.

Lederen af den konservative byrådsgruppe, Peter Golds, fortæller, at han ofte må bede sine bengali-talende kolleger om at oversætte debatten. Han mener, møderne bør foregå udelukkende på engelsk.

»Bengali bliver brugt på en meget grim måde. Ved et byrådsmøde bør sproget være et, som alle kan forstå. Det er et meget stort problem, at visse byrådsmedlemmer insisterer på at tale bengali. Det er ikke kun, når de er bliver vrede. Det sker tit,« siger Peter Golds til The Telegraph.

Der findes ingen faste sprogregler for britiske byråd. En talsmand den britiske udgave af Kommunernes Landsforening siger til avisen, at det er op til det enkelte byråd at afgøre, om medlemmerne må tale et andet sprog end engelsk.

BNB

Det skal være slut med at flække japanere med de bare næver i Kina

KINA: Den kinesiske regering forsøger at dæmme op for en stigende tendens i landet, hvor TV-producenter og filmskabere går skridtet for langt, når de skal skildre landets kampe mod Japan før og under Anden Verdenskrig.

Den løftede pegefinger fra regeringen kommer som følge af seerprotester, hvor flere har påpeget, at de historiske dramaer overdriver kinesernes heltemod og evner som krigere mod de ofte hjælpeløse japanere. Det oplyser statslige medier i Kina ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Forholdet mellem Kina og Japan har været køligt i årevis, da Beijing mener, at man fra japansk side ikke vil stå ved de grusomheder, som japanske soldater begik i landet i årene 1937 til 1945.

Men det kølige forhold til trods har flere kinesere brokket sig på de sociale medier over de til tider overdrevne anti-japanske dramaer, herunder et TV-show, hvor en heroisk kineser flækker japanske soldater midt over med de bare næver.

I et andet program, der ligeledes har sendt kritiske kinesere til tastaturet, sender en kinesisk bueskytte en stribe pile af sted mod japanske soldater med kun et enkelt skud med sin bue.

Den kinesiske regering betegner krigen mod Japan som en »heroisk akt af det kinesiske folk«, der er en »værdifuld kilde for film- og TV-kreativitet«, understreger styrets »vagthund« på TV-området, Wang Weiping, over for avisen People’s Daily.

Men:

»På det seneste har noget af den her kreativitet vist en mangel på seriøsitet,« siger Weiping.

Regeringen opfordrer nu film- og TV-producenterne til at revurdere deres dramaer.

BNB

For kraftig baconlugt lukker baconrestaurant

USA: Det er slut med sprød, grillet gris på restauranten Bacon Bacon i San Francisco. Fredag aften må restauratøren dreje nøglen om, fordi en daglig, tung dunst af bacon fik naboerne til at klage. Og da restauranten blev tjekket, viste den sig at have problemer med hygiejnen, skriver The San Francisco Examiner.

Naboerne mener, at grisearomaen fra Bacon Bacon er overmandende, og at medarbejderne ulovligt hælder fedtet i kloakkerne. Og selv om de har tilbudt ejeren at købe et nyt udluftningsfilter, har han afvist.

Ved det nærmere tjek kunne myndighederne konstatere, at restauranten sidste sommer ikke havde de rette sundhedstilladelser.

Bacon Bacon kan igen opnå den nødvendige tilladelse, men det kan først blive til juli. Indtil da må stamgæsterne i San Francisco selv stege deres bacon.

BNB

64-årig skræller kokosnødder med tænderne

PANAMA: En 64-årig mand fra Panama, Andres Gardin, forsøger at finde vej til siderne i Guinness’ rekordborg med sit særlige talent for at skrælle kokosnødder med tænderne.

I september lykkedes det ifølge MSN Gardin at skrælle ikke mindre end 500 kokosnødder på blot seks timer, men endnu har Guinness’ ikke godkendt hans rekordforsøg.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Gardin dyrket sin særlige hobby, siden har var 11 år gammel, og op til nu har han skrællet ikke mindre end 100.000 styk.

Gardin selv påpeger, at ikke hvem som helst kan skrælle de hårde nødder.

»At skrælle kokosnødder er ikke så let, som I alle sammen tror,« fortalte Gardin ifølge AFP til en gruppe fans.

»Det kræver stærke kæber og stærke tænder at skrælle dem.«

BNB

Australsk politiker angrebet af kænguru

AUSTRALIEN: Den australske politiker Shane Rattenbury fik noget af et chok, da han for nylig var ude på en morgenløbetur.

Mens han kom løbende hen ad fortovet i en forstad til hovedstaden Canberra, stødte han pludselig ind i en kænguru.

»Vi blev begge to slemt forskrækkede, og det fik kænguruen til at springe,« fortæller den 41-årige politiker.

»Da kænguruen forsøgte at slippe væk, landede den på mig, og dens kløer gik ind i mit ben,« fortsætter han.

Ifølge Shane Rattenbury var kænguruen omkring 1,4 meter høj, og dens skarpe kløer efterlod en række blodige spor på hans ben. Samtidig fik han slemme hudafskrabninger fra mødet med fortovet.

Det fik den 41-årige politikers mor til resolut at køre ham på skadestuen, hvor han fik behandlet de dybe rifter og fik en stivkrampevaccine, skriver Sky News.

BNB

Prag vil lade romantikken blomstre under jorden

TJEKKIET: Singler i den tjekkiske hovedstad, Prag, får nu et alternativt sted at møde den eneste ene. Hvis de endnu ikke har mødt kærligheden på en af byens utallige ølbarer eller på jobbet, kan de i stedet håbe, at han eller hun gemmer sig i metroen. Byens metroselskab har nemlig indført vogne, som er forbeholdt enlige på jagt efter en kæreste, skriver The Telegraph.

»Man kan allerede læse og lære i metroen, så hvorfor ikke også finde en partner?« spørger talsmand for metroselskabet Ropid Filip Drapal, som fortsætter:

»Vi ønsker at gøre livet mere rart. Folk i dag har ikke tid til at møde hinanden.«

Metroselskabet er i gang med at undersøge, hvilke aldersgrupper der er interesseret i tiltaget, og på hvilke tidspunkter de vil tage metroen. Og med 600 millioner årlige passagerer, skulle der være grobund for noget romantik i undergrunden - metroselskabet forventer da heller ikke, at det bliver svært at finde singler, der vil give de særlige vogne en chance.

BNB

Venzuela løber tør for toiletpapir

VENEZUELA: Den socialistiske regering i Venezuela er, som CNN skriver, »blevet nødt til at bestille 50 millioner ruller toiletpapir for ikke at blive taget med bukserne nede«. Landet er simpelthen ved at løbe tør for det essentielle produkt, og ingen vil vedkende sig ansvaret. Regeringen beskylder erhvervslivet, som generelt ikke er vild med det socialistiske styre, for den pinlige knaphed, mens erhvervslivet mener, at det skyldes regeringens økonomiske politik.

Samtidig beskylder regeringen medierne for at føre en skræmmekampagne, der har ført til hamstring af andre varer. Det betyder, at blandt andet mælk, kaffe og smør er blevet støvsuget fra hylderne.

Mediekampagnen har ifølge landets handelsminister, Alejandro Fleming, til hensigt at »underminere landet«. Han oplyser samtidig, at befolkningen i Venezuela hver måned har brug for 125 millioner ruller. Yderligere annoncerer Alejandro Fleming, at hygiejneartikler som sæbe og tandpasta formentlig også snart må importeres i løs vægt.

BNB