Verden Rundt

22/05/2013 17:35

BNB

Nyheder
Verdensberømt rapper vil uddanne fremtidens musikereUSA: På trods af sit kunstnernavn »Dr. Dre«, har den verdensberømte rapper Andre Young ikke den store akademiske baggrund. Nu har han imidlertid gjort en storslået entre på det uddannelsespolitiske område ved at donere et større millionbeløb til at uddanne næste generations musikpersonligheder.Sammen med musikmogulen Jimmy Iovine har Dr. Dre doneret 70 millioner dollar - godt 407 millioner kroner - til en ny musikuddannelse ved University of Southern California (USC).Pengene skal gå til at bygge »USC Jimmy Iovine og Andre Young Academy for Arts, Technology and the Business of Innovation«, der skal klæde de studerende på til at slå igennem i den benhårde musikbranche, skriver studenttorget.no, som også kan oplyse, at de studerende vil få kompetencer inden for entreprenørskab, grafisk design, teknologi og design.Instituttet åbner for det første hold studenter, bestående af 25 personer, i 2014. Det er ventet, at flere store artister og branchekendisser bliver blandt gæsteforelæserne på uddannelsen.BNBDyr dueBELGIEN: En kinesisk forretningsmand må have pengepungen i orden. Forleden købte han i hvert fald en due fra Belgien til intet mindre end 310.000 euro - lidt over 2,3 millioner kroner, og det gør fuglen til verdens hidtil dyreste, skriver Reuters. Prisen på fuglen understreger, at der er en voksende interesse for væddeløbsfugle i Asien, hvor der også er et voksende marked for de dyre fugle.Duen, som er et år gammel og prisvindende, bærer navnet Bolt og er opdrættet af den belgiske mand Leo Heremans, der er et kendt navn blandt due-entusiaster. Han solgte ikke alene Bolt, men hele sin samling af 530 fugle på en auktion, og det indbragte ham intet mindre end 32 millioner kroner.BNBStuderende fanger rekordlang slangeUSA: Den 23-årige studerende Jason Leon fra USA må have gjort store øjne, da han tidligere på måneden så en slangehale stikke ud fra en busk. Det viste sig nemlig, at halen tilhørte den største burmesiske pyton, der nogensinde er set i Sydflorida. Slangen var næsten 5,5 meter lang, oplyser Carli Segelson, der er talskvinde for Floridas fiske- og dyrelivskommission, til Reuters.Leon sloges med den 58 kilo tunge slange i omkring ti minutter, før han fik den overmandet og skar hovedet af den.BNB

Mest læste i dag

Verdensberømt rapper vil uddanne fremtidens musikere

USA: På trods af sit kunstnernavn »Dr. Dre«, har den verdensberømte rapper Andre Young ikke den store akademiske baggrund. Nu har han imidlertid gjort en storslået entre på det uddannelsespolitiske område ved at donere et større millionbeløb til at uddanne næste generations musikpersonligheder.

Sammen med musikmogulen Jimmy Iovine har Dr. Dre doneret 70 millioner dollar - godt 407 millioner kroner - til en ny musikuddannelse ved University of Southern California (USC).

Pengene skal gå til at bygge »USC Jimmy Iovine og Andre Young Academy for Arts, Technology and the Business of Innovation«, der skal klæde de studerende på til at slå igennem i den benhårde musikbranche, skriver studenttorget.no, som også kan oplyse, at de studerende vil få kompetencer inden for entreprenørskab, grafisk design, teknologi og design.

Instituttet åbner for det første hold studenter, bestående af 25 personer, i 2014. Det er ventet, at flere store artister og branchekendisser bliver blandt gæsteforelæserne på uddannelsen.

BNB

Dyr due

BELGIEN: En kinesisk forretningsmand må have pengepungen i orden. Forleden købte han i hvert fald en due fra Belgien til intet mindre end 310.000 euro - lidt over 2,3 millioner kroner, og det gør fuglen til verdens hidtil dyreste, skriver Reuters. Prisen på fuglen understreger, at der er en voksende interesse for væddeløbsfugle i Asien, hvor der også er et voksende marked for de dyre fugle.

Duen, som er et år gammel og prisvindende, bærer navnet Bolt og er opdrættet af den belgiske mand Leo Heremans, der er et kendt navn blandt due-entusiaster. Han solgte ikke alene Bolt, men hele sin samling af 530 fugle på en auktion, og det indbragte ham intet mindre end 32 millioner kroner.

BNB

Studerende fanger rekordlang slange

USA: Den 23-årige studerende Jason Leon fra USA må have gjort store øjne, da han tidligere på måneden så en slangehale stikke ud fra en busk. Det viste sig nemlig, at halen tilhørte den største burmesiske pyton, der nogensinde er set i Sydflorida. Slangen var næsten 5,5 meter lang, oplyser Carli Segelson, der er talskvinde for Floridas fiske- og dyrelivskommission, til Reuters.

Leon sloges med den 58 kilo tunge slange i omkring ti minutter, før han fik den overmandet og skar hovedet af den.

BNB