Verden rundt

Loppecirkus mister sine stjerner

TYSKLAND: Det kolde forår har fået fatale konsekvenser for et tysk loppecirkus. Samtlige 300 cirkusartister frøs ihjel i sidste uge, oplyser cirkusdirektør Robert Birk til BBC.

Direktøren fandt de døde artister i deres transportkasse, noget han betegner som »et meget svært øjeblik«.

»Det er svært at vide, hvornår minustemperaturer er livsfarlige for dem. Men ’the show must go on,« siger Robert Birk, der hurtigt rekrutterede 60 nye loppe-artister fra biologiafdelingen på et lokalt universitet, så cirkusset kunne optræde ved en byfest i Mechernich-Kommern.

Direktøren, der brugte to dage på at træne sine nye lopper, var dog ikke helt tilfreds med deres indsats. Til magasinet Focus siger han, at de nybagte insekt-artister fortsat mangler noget af den flair for showbiz, som deres forgængere udviste.

Elektrisk undertøj skal forhindre voldtægter

INDIEN: En bølge af massevoldtægter skyller over Indien, men nu er tre ingeniørstuderende fra millionbyen Chennai klar med en løsning på problemet. Ingeniørerne har opfundet en type undertøj, som sætter strøm til voldtægtsmanden og sender beskeder til offerets pårørende.

»Undertøjet, der har GPS, mobilsender og trykfølere, er i stand til sende stød på 3.800 kilovolt og advarsler til forældre og politi,« fortæller en af opfinderne, Manisha Mohan, til The Times of India.

»En person, der forsøger at voldtage en pige, vil få sit livs chok, når følerne aktiveres,« tilføjer hun.

De tre ingeniørstuderende forventer, at deres elektriske undertøj vil komme i handlen inden for kort tid. Den sidste udfordring bliver at finde en type stof, der gør det muligt at vaske undertøjet.

Flybillet til kilopris

SAMOA: Tung bagage koster dyrt på flyrejsen, men nu kan kropslig overvægt også sende prisen i vejret. Som det første selskab i verden er Samoa Air ifølge Reuters begyndt at bruge passagerernes tyngde som grundlag for billetprisen.

Når man vil flyve Samoa Air skal man således oplyse sin vægt. Prisen udregnes pr. kilo, og for at sikre at ingen snyder sig lettere, bliver passagererne også vejet inden afgang.

Ifølge flyselskabets direktør, Chris Langton, er kilopris den mest retfærdige måde at sælge billetter på.

»Jeg er ikke i tvivl om, at dette er fremtidens koncept. Personer, som vejer 200 kilo, anerkender, at de betaler for 200 kilo, og at de således fortjener 200 kilos komfort,« siger direktøren til Reuters.

Samoa Airs priser lyder på 3,35 kroner pr. kilo på indlandsflyvninger og 6,09 kroner på selskabets eneste udenrigsflyvning, som går til Amerikansk Samoa.

Kiloprisen kan blive lidt af en pengemaskine for Samoa Air. Befolkning i den lille stillehavsnation hører til blandt verdens fedeste. Således er mere end ni ud af ti voksne samoanere overvægtige.

BNB

 

Dagens Gossip