Verden Rundt

Førerhunde fører til kærlighed

STORBRITANNIEN: For mange blinde mennesker er førerhunden et uundværligt redskab til at overkomme hverdagens praktiske udfordringer. Men førerhundene kan andet end at lede deres ejermænd sikkert gennem trafikken.

Det kan Claire Johnson og Mark Gaffey bevidne. De skal giftes til marts - på grund af deres førerhunde.

Hundene Venice og Rodd blev bedste venner på et førerhundekursus sidste år, og det varede ikke længe, før deres ejermænd fulgte trop.

»Under kurset var det som om, at vores hunde vidste noget, som vi ikke vidste. De legede og nussede med hinanden hele tiden. De bragte os sammen,« fortæller 52-årige Mark Gaffey til The Telegraph.

Det var hans 50-årige kursusfælle Claire, der tog initiativet og inviterede ham til kaffe. Få måneder senere blev de forlovet.

»Det var aldrig sket uden vores hunde,« siger Claire Johnson.

BNB

Engelsk bandeord i tysk ordbog

TYSKLAND: Danskerne er ikke ene om at være glade for engelske ord og vendinger. Også tyskerne bruger i stigende grad engelsk, og nu har et af det engelske sprogs grimme bandeord fået plads i den anerkendte tyske ordbog, Duden.

Det drejer sig om ordet »shitstorm«, der ifølge Reuters er blevet en af de mest anvendte anglicismer i Tyskland.

»Det bliver brugt i både trykte medier og netmedier samt i en række andre sammenhænge, så ordet er blevet betydningsfuldt for det tyske sprog,« siger kommunikationschef Nicole Weiffen fra forlaget Duden.

På engelsk betyder shitstorm »en situation præget af voldsom uenighed«, mens Duden definerer den tyske betydning som »en storm af indignation udtrykt via internettet, til tider ledsaget af krænkende kommentarer«.

BNB/Reuters

Munk med privatfly vækker opmærksomhed

THAILAND: Munke forbindes typisk med en enkel og asketisk livsstil, men det stereotypiske billede gælder ikke for alle de fromme herrer.

Et eksempel er Luang Pu Nenkham Chattigo, abbed ved det buddhistiske kloster Khantitham i Thailand. Han har vakt opmærksomhed, efter en video optaget på et privatfly er blevet flittigt delt på sociale medier. Ombord på flyet er flere munke, mens den solbrilleklædte abbed har overladt et flysæde til sin Louis Vuitton-taske.

Men hvordan får en simpel munk råd til at rejse med privatfly? Ved fup og svindel, mener thailandske politimyndigheder. De har ifølge The Telegraph frosset alle Luang Pu Nenkham Chattigos bankkonti og dermed forhindret, at han fører penge ud af landet.

Abbeden og hans kolleger har ifølge politiet gennemført transaktioner for knap 40 millioner kroner daglig. Pengene kommer muligvis fra private donationer til klostret.

BNB

 

Dagens Gossip