Verden Rundt

Nyt pattedyr ligner en teddybjørn

USA: Et lille pattedyr med rød-orange pels, en kort, busket hale og et rundt ansigt er nyeste skud på vaskebjørne-familiens stamtræ, skriver CNN.

Forskere fra Smithsonian’s National Museum of Natural History i Washington annoncerede i denne uge, at man har opdaget en ny pattedyrsart, der har fået navnet olinguito, i Ecuador.

Olinguitoen skal være det første kødædende pattedyr, der er blevet opdaget i både Nord- og Sydamerika i 35 år, og forskerne beskriver dens udseende som en krydsning mellem en huskat og en teddybjørn.

Dyret er dog tidligere blevet set af mennesker, der fejlagtigt har troet, at det tilhørte olingo-familien.

BNB

Zoo snyder gæster med hunde

KINA: En besøgende i en zoologisk have i den kinesiske Henan-provins er rasende. Hun mener nemlig, at haven forsøger at snyde sine besøgende, skriver CNN.

Kvinden, fru Liu, fortæller ifølge avisen Beijing Youth Daily, at den zoologiske have forsøger at snyde sine gæster ved at få en hund til at gå for en løve.

I buret, hvor der står »afrikansk løve« på skiltet, var der således en meget behåret hund af racen tibetansk mastiff.

»Den zoologiske have prøver bestemt at snyde os. De forsøger at forklæde hunde som løver,« siger fru Liu.

Ifølge Beijing Youth Daily er løven ikke det eneste dyr, der ikke ligefrem er, hvem den giver sig ud for i den kinesiske zoo. I ulveburet skal der således have været endnu en hund, mens der boede en ræv i leopardens bur.

Havens ledelse oplyser, at de pågældende dyr er blevet erstattet midlertidigt, fordi de skal parres.

BNB

Mand mister tre tæer efter dyrlæge-behandling

USA: En amerikansk mand var nødt til at få tre tæer amputeret, efter at han havde været i behandling hos en 78-årig dyrlæge i Colorado.

Dyrlægen er ikke autoriseret til at behandle mennesker, og politiet er ved at undersøge, om han ulovligt kan have behandlet andre tobenede, skriver Reuters.

En kvinde skal have fået noget salve til sin hund af dyrlægen, og det er tilsyneladende kvindens mandlige nabo, der nu har mistet tre tæer efter at have brugt salven på en fodinfektion.

Manden skal således selv have opsøgt dyrlægen, der hævder, at han blot lagde et omslag på mandens fod.

»Han kom for at tale med mig. Jeg sagde: »Hvad fanden, jeg behandler ikke mennesker, men du har allerede smurt det på,« skal dyrlægen have sagt til politiet.

Manden med fodproblemerne måtte have de tre tæer amputeret på grund af »mangel på tilstrækkelig lægelig behandling.«

BNB

Kat løser mordgåde

STORBRITANNIEN: Det er lykkedes efterforskere i Storbritannien at opklare et drab med hjælp fra en kat - eller nærmere bestemt kattens pels.

En britisk mand er således blevet dømt for drab, efter at politiet fandt hår fra hans kat, Tinker, på et gerningssted. Politiet fandt et lig svøbt i et gardin på en strand i Southsea sidste sommer. I gardinet fandt man otte kattehår. Hårene blev sendt til DNA-analyse i Californien, og her var der et match med en af 152 katte, der er registreret i en britisk katte-DNA-database.

Derved kunne man finde frem til den skyldige, der viste sig at være nabo til den dræbte. Da der også viste sig at være spor fra den dræbte i naboens hus, blev han dømt for drab og aftjener nu en livstidsdom.

BNB

Denne øl sender flest på skadestuen

USA: Mange af dem, der uheldigvis ender med at tilbringe fredag eller lørdag aften på skadestuen, har indtaget alkohol forud for lægebesøget.

Nu har et hold forskere fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health sat sig for at finde ud af, præcist hvad flertallet har drukket for at komme galt af sted, skriver NBC News.

Det viser sig at være øl, nærmere bestemt Budweiser, som sender flest på skadestuen. Derefter følger ølmærket Steel Reserve og flere andre amerikanske ølmærker, mens et vodka-mærke ved navn Barton’s kommer på sidstepladsen.

Budweiser har således en markedsandel på 9,1 procent, mens den har en andel på 15 procent på »skadestuemarkedet«. Efterfølgeren Steel Reserve, der har en høj alkoholprocent, har derimod kun en markedsandel på 0,8 procent, mens den fylder hele 14,7 på »skadestuemarkedet«.

BNB

 

Dagens Gossip