Verden rundt

Mand røver én dollar fra bank

USA: Timothy Alsip, en hjemløs mand fra den amerikanske delstat Oregon, forsøgte sidste fredag at røve en Bank of America nær Portland. Motivet var dog ikke de sædvanlige grønne dollarsedler. Nej, Timothy Alsip forsøgte såmænd blot at røve en enkelt dollar. Hvorfor? For at blive anholdt, komme i fængsel og dermed få adgang til gratis sundhedsydelser. Det skriver huffingtonpost.com.

Ifølge talsmand Mark Nikolai fra politiet i Clackamas County gik Alsip ind i banken klokken 10 og rakte en seddel til en kassemedarbejder med ordene »Dette er et røveri. Giv mig en dollar.« Og i stedet for at flygte, tog den beskedne røver plads i lobbyen, hvor han ventede på politiet.

Den hjemløse Alsip, som ikke tidligere er straffet, er sigtet for tyveri af tredje grad, efter at anklagemyndigheden frafaldt røverisigtelsen, og han sidder nu varetægtsfængslet, da han ikke har kunnet betale sin kaution på 40.000 dollar. Dermed lykkedes hans plan.

BNB

Takker nej til bedøvelse under operation

STORBRITANNIEN: De fleste havde nok takket ja til bedøvelse, hvis de skulle under kniven for at få skiftet ankelleddet, men den britiske hypnoseterapeut Alex Lenkei ville gerne være vågen under operationen, så i stedet valgte han selv at hypnotisere sit ben i søvn. Det skriver mirror.co.uk.

Kirurgen Dominic Neilsen, der stod for operationen på Surrey’s Epsom Hospital uden for London, var forud for operationen meget nervøs, men efter at Lenkei havde hypnotiseret sig selv og givet ham grønt lys til at starte, forløb operationen fuldstændigt, som den skulle. Lenkei var under operationen endda klar nok til at spørge ind til, hvordan det gik.

Lægerne havde på forhånd givet Alex Lenkei lov til at gennemføre operationen i vågen tilstand, fordi han tidligere har gennemgået seks operationer blot med hypnotisk bedøvelse.

»Hjernen er en meget kompliceret computer, men hvis du trykker på de rigtige knapper, kan den gøre fantastiske ting,« sagde Alex Lenkei til Mirror efter operationen.

BNB

Metal-donut sender dreng på hospitalet

USA: Seksårige Logan Ratai fra Fort Riley i staten Kansas blev søndag indlagt på hospitalet efter at have spist en donut fra en nærliggende Walmart-butik, der indeholdt skarpe metalgenstande. Det skriver huffingtonpost.com.

»Det var stykker af sort metal, nogle af dem lignede små ringe, ligesom skarpe stykker fra små skruer,« fortæller Logans mor, Kelly Ratai, til TV-stationen WIBW.

En talskvinde fra Walmart, Kayla Wahling, siger til The Huffington Post, at det er »usandsynligt, at det er sket«, og at detailhandleren undersøger hændelsen.

Familien Ratai planlægger ikke at lægge sag an mod Walmart.

BNB

 

 

Dagens Gossip