Verden rundt

Var det noget med 2.504 par kondisko?

USA: Dyrker du rigtig, rigtig meget sport? Eller er du bare meget glad for kondisko? Og har en velpolstret bankkonto? Så kan du nu erhverve dig 2.504 par kondisko for den nette sum af ni millioner kroner. Manden med verdens største samling af kondisko, 36-årige Jordy Geller, har nemlig valgt at sætte alle herlighederne til salg på eBay, skriver metro.co.uk. Jordy Geller, hvis fulde fornavne er Jordan Michael, har brugt 14 år på at opbygge den enorme skosamling, hvor især et mærke er velrepræsenteret.

»Min kærlighed til kondisko kommer fra min far. Han løb maraton, da han var yngre, og han tog mig med i sportsbutikker og lærte mig alt om Nike-sko. Jeg kan ikke finde på en god grund til at gå med et par Adidas, medmindre jeg blev tvunget til at vælge mellem Reebok og Adidas,« siger Jordy Geller, der har Guinness World Records ord for, at ingen har en større samling af kondisko end ham. I hvert fald lidt endnu.

BNB

Fulde skotter tvang Ryanair-fly ned i Frankrig

FRANKRIG: Tålmodigheden hos personalet i et Ryanair-fly fra Glasgow mod Ibiza blev tirsdag sat på en alvorlig prøve. Og den dumpede med et brag. En gruppe passagerer, der havde forsynet sig med duty-free drikkevarer i Skotland og fortærede dem i flyet, blev så højrøstede, at personalet besluttede, at en mellemlanding var nødvendig. Piloten måtte lande i Beauvais-lufthavnen nord for Paris for at sætte de dansende skotter af. De fulde hovedpersoner virkede dog ikke synderligt utilfredse og var klar til at feste videre.

»De troede, at de var ankommet til Ibiza,« siger en talsmand for fransk politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flyet lettede mod den spanske ferieø uden de feststemte skotter, der blev dirigeret hen til en station, hvorfra de kunne tage til Paris.

Ryanair har efterfølgende klaget over opførslen fra de fulde passagerer, der risikerer et erstatningskrav for mellemlandingen.

BNB

Spansk by eftersøger intetanende lottomillionær

SPANIEN: I turistbyen La Coruña i den nordvestlige del af Spanien blev der sidste år købt en lottokupon, som i dag er 4,7 millioner euro værd, svarende til 35 millioner danske kroner. Men kuponen blev desværre glemt i butikken. Det skriver BBC.

Nu har byen offentliggjort en notits om den forsvundne, intetanende mangemillionær på hittegodslisten på deres hjemmeside, hvor den ligger blandt opslag om mobiltelefoner, nøgler og punge.

»Jeg bliver den første spanske borgmester, der efterlyser en millionær, hvor det ikke er for at spørge om penge, men derimod aflevere penge,« siger La Coruñas borgmester Carlos Negreira.

Byen har dog taget nogle forholdsregler, så snydere ikke kommer strømmende til. For at undgå at pengene lander i de forkerte hænder, skal man blandt andet oplyse, præcist hvor og hvornår kuponen er købt. Så ingen gode ideer.

BNB

 

Dagens Gossip