Verdens 15 bedste skidestinationer

Skiløb og snowboarding har længe været populært i Europa og Nordamerika, men på det seneste har alpin skisport også fanget det asiatiske publikum. Med skisportssteder i Japan, Korea og Kina samt muligheden for backcountry snowboarding i Nepal (ja, Nepal!), så er det nu også blevet utroligt populært at suse ned af pisterne i Asien.

Som inspiration til en skiferie har hotelbookingsiden Agoda.com samlet en liste over nogle de mest interessante skisteder i verden. Listen indeholder flere klassikere, som f.eks. Whistler i Canada, men der er også blevet plads til alternativer der anerkender mindre kendte skiområder og endda også muligheden for at stå på ski i ørkenen.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - tryk her

Her er 15 af verdens mest interessante, berømte og populære skisportssteder:

Whistler, Canada

Næsten alle skilister har Whistler blandt de bedste skidestinationer – og med god grund. De to toppe Whistler og Blackcomb tilbyder et enormt terræn og store årlige snefald. Derudover var Whistler vært for vinter-OL i 2010, hvilket gjorde populariteten endnu større.

St. Moritz, Schweiz

St. Moritz var et nemt valg, men det var faktummet, at her er ca. 300 solskinsdage om året der virkelig gjorde det klart. St. Moritz er et af de ældste og mest berømte skisportssteder, og med mere end 60 moderne transportfaciliteter fordelt over 350 km. sneklædte pister fra 1.800-3.300 meters højde er der rigeligt med sneklædte områder at afprøve.

Chamonix, Frankrig

Verdens første vinter-OL blev afholdt i 1924 i Chamonix, og det franske skisportssted er i dag et af de mest berømte. Europas næsthøjeste bjergtop (og den højeste i Alperne) findes her, men Chamonix er også hjemsted for verdens længste offpiste-rute.

Cortina d'Ampezzo, Italien

Cortina, der også tidligere har været en olympisk by, har i alt mere end 150 km. pister og langrendsspor. Den fashionable og afslappede by er omringet af tårnhøje bjergtoppe og har mere end 50 lifte, så du hurtigt kommer ud på pisterne. Og hvis du trænger til en pause fra at stå på ski, så kan du prøve bobslædebanen fra OL i 1956, som stadig er i brug.

Zermatt, Schweiz

Ved bunden af Matterhorn finder man Zermatt, der påstår at være bilfri – derfor var det også et nemt valg til listen. Zermatt er et af de mest stille og fredelige skibyer, du nogensinde vil støde på. Med fantastisk pulversne, en lang vintersæson og lange pister er du sikker på at få noget for pengene på denne inspirerende skidestination.

Kitzbuhel, Østrig

Store skiløb, store hoteller, store fester og et stort skiterræn. Sådan kan man ret nemt opsummere Kitzbuhel. Selvom denne tyrolerby har en af verdens måske sværeste styrtløbspister, så har den samtidig masser af pister for alle skiniveauer. Og med 170 km. af de smukkeste, sneklædte ruter at vælge imellem, så betyder det virkelig, at der er pister for enhver skiløber.

Vail, USA

Der er så mange gode skisteder at vælge imellem i USA. Vi kunne have valgt Aspen, Telluride eller Tahoe, men til sidst var sneen i Vail bare for svær at vælge fra. Skisportsstedet i Vail er enormt, og sammenlignet med andre skiresorter der ligger på et enkelt bjerg, så er Vail USAs næststørste. Så det er nemt at finde sit helt eget område med frisk pulversne.

Portillo, Chile

PowderQuest Magazine havde Portillo i sin top 10, og pulversneen her er legendarisk. Portillo ligger ca. 160 km. fra Santiago, og med pister der har udsigt til rygende vulkaner og dampene kilder fra Andesbjergene, så er skiløb i Portillo absolut en unik oplevelse. Og når sneen smelter på bjergene i Nordamerika og Europa, så er den først begyndt at falde i Chile for her varer vintersæsonen fra juli til september.

Hakuba, Japan

Hakuba var en del af vinter-OL i Nagano i 1998 og er et af de foretrukne valg for skiløbere og snowboardere i Japan. Nagano kan være et fremragende sted til en skiferie, da det blandt mange skiløbere efter en lang dag på de gode, japanske pister er populært at besøge nogle af de mange japanske varmtvandskilder (onsen) der ligger i nærheden.

Banff, Canada

Banff er perfekt beliggende til at nå hen til nogle af de bedste skisportssteder i Nordamerika. De tre nærliggende resorter Lake Louise, Mt. Norquay og Sunshine tilbyder enhver form for skisport og snowboarding i verdensklasse. Lake Louise anses som juvelen blandt de tre fremragende steder, men inden for tre timers, naturskøn kørsel kan man finde flere andre imponerende skisportssteder.

Perisher Blue, Australien

Seks timers kørsel fra fantastiske Sydney er nok til at finde det bedste sne i Australiens Snowy Mountains. 180 snekanoner hjælper med at lægge en god base til den bedste sne kommer i juli og august. Der er masser af skiområde og varierende pister at udforske, så der skulle være rigeligt for alle skiløbere.

Las Lenas, Argentina

Sydamerikas største skisportssted, Las Lenas, ligger ca. 400 km. fra Mendoza og 800 km. fra Buenos Aires. Her er ren Andesbjerge-sne og lange pister til alle skityper, og derfor er dette resort en favorit hos mange lokale og internationale gæster.

Sotji, Rusland

Sotji er vært for vinter-OL i Rusland så hele verdens øjne vil være rettet imod Rusland og landets store skimæssige hemmelighed. Sotji ligger ikke langt fra Sortehavet tæt på Kaukasus’ bjerge, og det er her man finder Ruslands mest berømte skisportssted Krasnaya Polyana.

Mount Ruapehu, New Zealand

Centralt på New Zealands nordlige ø ligger landets største og mest populære skisportssted. Her er et enormt skiområde at folde sig ud på, men hvad der er endnu bedre, er de tre nærliggende vulkaner, der har været medvirkende til at gøre området til en del af UNESCOs Verdensarv. Udover de utrolige pister får man altså også en utrolig udsigt.

Ski Dubai, De Forenede Arabiske Emirater

Når man har så mange penge, som det er tilfældet i Dubai, hvorfor skal man så rejse ud af landet for at stå på ski? I stedet har man i Dubai valgt at bygge sit eget 22.500-m2 store indendørs skicenter, der sikrer sne hele året. Selvom sneen ikke er ægte, så er faktummet, at du kan stå på ski i midten af en ørken helt sikkert en unik oplevelse.

 

Dagens Gossip