Verdens mest tilgængelige kontorbyggeri får pris

Byggeriet får prisen som årets erhvervsbyggeri 2013, fordi det i tæt samarbejde mellem bygherren og Team NCC er lykkedes at opfylde Danske Handicaporganisationers drøm om at skabe intet mindre end ’verdens mest tilgængelige kontorhus.

Positivt samarbejde mellem projektets parter var en integreret del af projektet, ligesom teamet blev uddannet i såkaldt universelt design. Det indebar eksempelvis, at rådgiverne og NCC’s medarbejdere skulle opleve, hvordan det er at bevæge sig rundt i kørestol eller som blind eller svagtseende med stok.

- Det at bygge verdens mest tilgængelige kontorbyggeri har givet os en masse værdifuld erfaring og har styrket NCC’s kompetencer inden for tilgængelighed. Den viden og kompetence kan vi fremover anvende og på den måde bidrage til, at alle, uanset et handicap, i højere grad kan bidrage til samfundet ved at kunne begå sig på jobmarkedet, siger Dennis Nielsen direktør for Energirenovering i NCC.

Ingen hovsa-løsninger

Tilgængelighed og ligeværdighed har været et mål fra projektets begyndelse og har derfor været tænkt ind fra første streg på tegningen. Det har derfor været afgørende for, hvordan huset er udformet, og hvilke løsninger der er anvendt.

De tilgængelige og ligeværdige løsninger i byggeriet er derfor ikke unaturlige og uæstetiske vedhæftninger, som pludselig skulle tilføjes, og det har betydet, at byggeriets kvadratmeterpris svarer til et normalt kontorbyggeri.

- Vi er meget glade og stolte over vores domicil. Og vi er stolte over udnævnelsen til Årets byggeri 2013. Prisen er med til at sætte fokus på det vigtige budskab, at der er tale om et internationalt forbillede og et skoleeksempel på, at det på én og samme tid er muligt at bygge for alle og til en konkurrencedygtig pris, siger Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.

 

Dagens Gossip