Verdens største matchfixing-liga optrevles

Det var ikke en tilfældig gruppe småkriminelle, som blev anholdt i sidste uge i Singapore, mistænkt for at stå bag organiseret matchfixing.

Ifølge Interpol udgør de 14 anholdte nemlig en del af det største spillesyndikat i verden.

- Jeg er overbevist om, at politiet i Singapore har arresteret hovedmanden og lederen af verdens mest berygtede matchfixing-syndikat, siger Ronald Noble, der er generalsekretær for Interpol, til Singapore-avisen Today.

- Det er markant, fordi syndikatet regnes for at være verdens største og mest aggressive. Det har fangarme, der rækker ud til hvert eneste kontinent, og hovedmanden blev af mange regnet for at være umulig at få ram på, siger Noble.

En unavngiven kilde fortæller til nyhedsbureauet AFP, at den formodede hovedmand er forretningsmanden Dan Tan, og at han og fire andre er varetægtsfængslet under en skærpet lov, som er beregnet på at holde kriminelle bandemedlemmer bag tremmer.

Tan hævdede tilbage i 2011 - i det eneste kendte interview med ham - at han ikke havde noget med matchfixing at gøre.

Han er dog også sigtet i matchfixingsager i Italien og Ungarn, ligesom landsmanden Eric Ding Si Yang lige nu er under anklagebænken for at have forsøgt at påvirke udfaldet af kampe i den libanesiske liga.

I februar hævdede det europæiske politisamarbejde Europol, at man havde ødelagt et større matchfixing-netværk med tråde til Singapore. Hele 380 kampe skulle være forsøgt manipuleret i den forbindelse.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip