Verdensetter knuste franskmand i Australien

Verdensetteren Novak Djokovic tager hul på årets første grand slam-turnering, Australian Open, med en sejr i tre sæt over franske Paul-Henri Mathieu 6-2, 6-4, 7-5.

Mens de to første sæt blev afgjort sikkert til fordel for serberen, fulgtes de to spillere ad i tredje sæt, og det så længe ud som om, at sættet skulle afgøres i tiebreak.

Men ved stillingen 5-5 lykkedes det endelig Djokovic at bryde Mathieu, og han kunne derefter serve sejren hjem.

- Det var en god præstation for en første runde. Jeg følte, at jeg havde kontrol over kampen i de to første sæt, siger Djokovic efter kampen.

Verdens nummer et erkender dog, at det i tredje sæt var lidt sværere for ham at få styr på Mathieu.

- Han begyndte at spille bedre og ramte bolden godt fra begge sider fra baglinjen. Jeg synes, at han servede meget præcist og meget godt. Det var svært at få brudt ham, lyder det fra Djokovic.

Serberen er regerende mester, og han håber at kunne blive mester i Melbourne for tredje år i træk. I så fald vil det være første gang, at det sker.

Den 25-årige serber har allerede vundet tre gange i Melbourne, men kun to år på stribe, og dermed ligger han foreløbig side om side med en række store navne, der har opnået det samme.

Det drejer sig om blandt andre Mats Wilander, Ivan Lendl og André Agassi, foruden schweiziske Roger Federer, der bliver en af dette års største konkurrenter.

Djokovic vandt sidste års finale i fem sæt over Rafael Nadal i en kamp, der varede fem timer og 53 minutter, hvilket står som den længste dyst i turneringens historie.

Hans to største konkurrenter til titlen, Andy Murray og Roger Federer, skal først i aktion tirsdag.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip