Verdensetter stopper Viktor Axelsen trods superstime

Skrevet af admin

31/05/2015

Mest læste i dag

Det danske badminton-stortalent Viktor Axelsen venter stadigvæk på sin første finalesejr i en Superseries-turnering.

Søndag tabte danskeren for tredje gang i en Superseries-finale, da verdensetteren og verdensmesteren Chen Long vandt 21-12, 14-21, 21-18 ved Australian Open i Sydney.

På vejen mod finalen havde Axelsen ellers sendt både verdenstoeren Lin Dan og treeren Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen, men Axelsen formåede ikke at få fuld plade mod trioen i toppen af verdensranglisten.

I andet sæt leverede Axelsen ellers en både uventet og imponerende stime mod Chen Long, da danskeren vendte kampen på hovedet.

Axelsen var hårdt presset ved at være bagud med 5-10 og et tabt første sæt. Men som taget ud af ingenting blomstrede danskeren op og viste storspil. Hele ni point i træk vandt 21-årige Axelsen og førte pludselig 14-10 i andet sæt.

Danskeren holdt sin føring, og han fik presset Chen Long til at skyde fjerbolden ud af banen på sætbolden. Dermed fremtvang Axelsen et afgørende tredje sæt.

I første sæt og i begyndelsen af andet sæt, var der ellers ikke meget, der tydede på en lang kamp.

Dertil var Chen Long simpelthen for stærk, og kineseren udnyttede næsten samtlige muligheder, når Viktor Axelsen spillede for højt over nettet eller for kort i længderetningen.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad, men i begyndelsen af sættet var det hele tiden med kinesisk overhånd i stillingen. Viktor Axelsen var nede med fire point ved 3-7, men midtvejs kunne danskeren gå ud til drikkepausen med en føring på 11-10.

Men så viste Chen Long, hvorfor han er verdens bedste. I en periode agerede han levende mur og returnerede alt, uanset hvor langt danskeren pressede ham ud på banen.

Chen Long sikrede sig fire matchbolde, men kineseren kunne nøjes med tre, da han vandt sættet 21-18.

Axelsen har tidligere tabt Superseries-finaler ved India Open og French Open.

/ritzau/