Verdensmesteren sikrede sin første sejr i år

Belgiske Philippe Gilbert spurtede forbi Edvald Boasson Hagen (Sky) få meter inden målstregen og sikrede sig den kæmpeforløsning, der ligger i at vinde sin første etapesejr i 11 måneder.

Klassikerspecialisten har haft svært ved at leve op til den uundgåelige sejrsforventning, når man er verdensmester, men Vuelta á España, hvor han sidste år vandt sine seneste to etapesejre, inden han blev verdensmester, blev endnu engang hans helle.

Michael Mørkøv (Saxo-Tinkoff) var bedste danske bud på en etapevinder, men han kom ikke med i front ved den halvstejle afslutning. Der er intet ændret i klassementet, hvor Vincenzo Nibali (Astana) fortsat fører og er favorit til at vinde løbet.

Torsdagens 12. etape bød på 164 kilometers relativt flad etape med enkelte stigninger fra Maella til Taragona syd for Barcelona.

Etapen blev præget af et tidligt udbrud efter få kilometer, hvor Cédric Pineau (FDJ) , Romain Zingle (Cofidis) og Fabricio Ferrari Barcelo (Caja Rural) slap afsted.

Feltet tog truslen med ophøjet ro og sad tilbage i et relativt lavt tempo, inden sprinterholdene begyndte at skrue op for farten, hvilket førte til, at udbryderne blev hentet med 18 kilometer til mål.

Og så skete der noget besynderligt. Verdensmesteren på enkelstart, Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step), besluttede sig for at kanalisere al sin skuffelse over at være blevet slået på målstregen af Fabian Cancellara på 11. etape ud i benene, og han kørte væk fra feltet.

Det nåede tyskeren dog ikke langt med og blev hentet et par kilometer senere, og med 10 kilometer til målstregen blev der sat en voldsom fart af sprinterholdene.

Alex Rasmussen (Garmin-Sharp) kørte sin holdkammerat Tyler Farrar frem til spurten, men de sidste 200 meter inden mål gik opad, og det lå bedst til Philippe Gilbert og Edvald Boasson Hagen, der endte i en direkte duel.

Den slap belgieren bedst ud fra og brød sin tunge forbandelse.

 

Dagens Gossip