Verdensnaturfond frygter nedslagtning af elefanter

Ifølge WWF trængte 17 bevæbnede mænd ind i Dzanga-Ndoki Nationalparken i mandags, og de er formentlig nået frem til Dzanga Bai, hvor op mod 200 elefanter dagligt samles for at slukke tørsten.

»Medmindre der omgående gribes ind, er det meget sandsynligt, at krybskytterne vil benytte sig af de kaotiske tilstande og ustabiliteten i landet og skyde elefanterne, der lever på dette unikke sted,« siger Jim Leape, generaldirektør for WWF International, til Sky News.

Nedskydning af elefanter er ikke et ukendt fænomen på disse breddegrader. I februar 2012 skød krybskytter ifølge BBC mindst 300 elefanter i Bouba N’Djida Nationalparken i Cameroun.

»Denne overhængende trussel mod elefanter i et fjernt og relativt godt beskyttet område giver anledning til alvorlig bekymring. Jeg opfordrer det internationale samfund til at samle kræfterne for at undgå en tragedie af samme dimensioner som den, der fandt sted i Cameroun i 2012,« siger John E. Scanlon, der er generalsekretær i organisationen Convention on the International Trade of Endangered Species (CITES), til Sky News.

De afrikanske lande har ifølge BBC oplevet en voldsom stigning i de ulovlige nedslagtninger af elefanter. Mængden af beslaglagt elfenben fra elefanternes stødtænder skal således være på det højeste niveau i 16 år.

 

Dagens Gossip