Forudsigelsen kommer fra regeringens Økonomiske Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) præsenterer mandag, skriver Børsen.
Hun peger på, at redegørelsen viser, de private virksomheder har færre medarbejdere, end før krisen begyndte, og at produktiviteten stiger med den gruppe medarbejdere, de har.
»Det er et rigtig godt tegn,« siger ministeren.
»Vi begynder at nå et sted, hvor der er behov for at hyre folk ind igen i en anden størrelsesorden, end vi har set det i de seneste par år, hvor beskæftigelse og ledighed har ligget på et stabilt niveau,« siger Margrethe Vestager.
Det fremgår af redegørelsen, at værditilvæksten i den private sektor eksklusive olieudvinding og den finansielle sektor er steget med frem procent fra 2009 til 2012, samtidig med at BNP er vokset 2,25 procent.
Virksomhederne har samtidig skåret i antallet af ansatte, og derfor vil øget efterspørgsel hurtigere slå igennem på behovet for arbejdskraft, konkluderer Økonomiministeriets fagøkonomer.
»En stigning i efterspørgslen vil dermed hurtigere kunne føre til, at virksomhederne - som beskæftiger 94 procent af de privatansatte - får behov for at ansætte arbejdskraft,« hedder det i redegørelsen ifølge avisen.
Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen er dog knap så optimistisk omkring, at produktivitetsforbedringen også vil betyde fremgang i beskæftigelsen. Han tager dog forbehold for ikke at have set redegørelsen endnu.
»Men min tese er stadigvæk, at selv om man har haft en cyklisk forbedring af produktiviteten, så er jeg stadig noget skeptisk over for, at man pludselig skulle få en pludselig ketchupeffekt på beskæftigelsen,« siger han til Børsen.
Jes Asmussen mener, at verdensøkonomien er for usikker til at virksomhederne tør ansætte flere, og at der stadig er ledig kapacitet i den private sektor.