Vestager godt tilfreds med finanstilsyn

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) er godt tilfreds med den aftale om et nyt, fælleseuropæisk banktilsyn, hun og hendes EU-kolleger har forhandlet på plads over 14 timer natten til torsdag.

- Aftalen er udmærket i forhold til, hvad vi lagde ud med, hvor det slet ikke var attraktivt for ikke-eurolande at være med. Fordi vi kunne løbe bagefter og høre, hvad de andre havde besluttet - men ikke få lov til at deltage i nogen af beslutningerne.

- Det er i hvert fald ikke selve tilsynet, der skræmmer mig på nogen måde. Jeg synes, det er landet rigtig fint.

- Der er forhandlet grundigt, og mange, mange forskellige hensyn er taget ind over. Ikke kun vores, siger Vestager på vej ud fra mødet lidt i fem torsdag morgen.

Banktilsynet bliver obligatorisk for de 17 eurolande, når det begynder at blive indfaset i løbet af det kommende år.

Storbritannien og Sverige har allerede meldt ud, at de ikke vil være med.

Men selvom de danske krav under forhandlingerne er opfyldt, er Vestager og regeringen stadig ikke klar til at sige, om de synes, Danmark faktisk skal deltage i banktilsynet.

- Nu kommer så næste heat. Det her var kun afslutningen på det første, siger Vestager med henvisning til, at næste element i den kommende bankunion bliver en fælles ordning for redning af banker.

Hun har endnu ikke overblik over, hvor mange danske banker, der vil blive automatisk omfattet af det nye banktilsyn, hvis Danmark vælger at gå med. Men hun siger, at det bliver flere end blot de to store, Danske Bank og Nordea.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip