Vestager tror på økonomisk optur næste år

Forleden slog finansminister Bjarne Corydon (S) optimistiske toner an med forudsigelser om "pæn" vækst til næste år og chancer for en "markant" økonomisk vækst i 2014.

Nu tilslutter økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sig finansministerens forhåbninger.

- I bund og grund er der ikke nogen forskel på vores vurderinger, siger Margrethe Vestager.

Under et samråd med Folketingets finansudvalg forklarede hun torsdag, at hun ser tegn på, at der bliver en "lille vending" i økonomien næste år. Men det skal altså ikke forstås derhen, at hun ser mere sort på økonomien end regeringens kassemester, understreger hun.

- Jeg ser måske bare lidt mere jysk på det, siger Margrethe Vestager.

Regeringens seneste officielle prognose, Økonomisk Redegørelse fra august, forudser en vækst på 0,9 procent i år og 1,7 procent næste år.

Margrethe Vestager forklarede på samrådet i Finansudvalget, at den såkaldte kickstart af økonomien giver det samme bidrag til væksten næste år som den har givet i år.

Under de rigtige omstændigheder er der potentiale for en pæn vækst i 2013 og en markant økonomisk vækst i 2014, sagde finansminister Bjarne Corydon forleden til Berlingske.

Finansministeren slog dog fast, at den økonomiske vækst afhænger af den europæiske valuta. Men mulighederne for mere ro om euroen er gode, mener ministeren. Flere økonomer vurderer dog, at finansministeren ser for optimistisk på økonomien.

Men det mener Margrethe Vestager altså ikke.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip