Vestager: Vi har allerede nikket til Løkkes krav

Men det krav har regeringen allerede imødekommet, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

»Det at de gerne vil være frit stillede til at genindføre starthjælpen, det kan de sagtens være. Vi kommer bare ikke til at stemme for. Så i den forstand er det sådan set ikke noget problem,« siger Margrethe Vestager til TV 2 Nyhederne.

Hun siger, at de borgerlige partier desuden har fremsat et krav om, at regeringen skal arbejde for en traktatændring i EU efter en dom i Bruxelles, der kan give udenlandske studerende mulighed for at få SU i Danmark. En dom, der potentielt kan koste Danmark mange millioner kroner.

»Det er som om, der hele tiden bliver trukket nye krav ind. Det seneste, vi hørte i dag - efter at vi selvfølgelig havde nikket til fuld frihed til at gøre noget på kontanthjælpen, selvom vi er uenige, efter et valg - var, at vi skulle begynde at jage efter en traktatændring på noget SU. Jeg troede, vi skulle skabe vækst og arbejdspladser her i Danmark, og at vi sandelig skulle gøre det nu,« siger Margrethe Vestager.

De fire borgerlige partier præsenterede onsdag eftermiddag regeringen for et tilbud om at indgå en aftale om første del af en vækstpakke. Det indebærer, at vækstpakken får en milliard kroner mere fra kontanthjælpen og en milliard mere fra SUen, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

De seneste dage er der blevet forhandlet intensivt om en kontanthjælpsreform og en reform af SU-systemet. Det samlede krav fra de borgerlige partier betyder, at der skal findes to ekstra milliarder kroner på de to områder over en syvårig periode for at finansiere vækstplanen.

 

Dagens Gossip