Vestas-aktien ryger til vejrs efter fyring og regnskab

Vestas har i år indtil videre været årets darling på fondsbørsen.

Og de positive takter fortsætter, efter at selskabet her til morgen har fremlagt regnskab for andet kvartal og afsløret, at topchef Ditlev Engel er fortid i Vestas.

Efter fem minutters handel er Vestas-aktien steget med 7,4 procent.

Det er ellers bestemt ikke alt i dagens regnskab, der er køn læsning. Omsætningen skuffer en smule og lander på 1,1 milliarder euro, i forhold til en forventning på 1,3 milliarder euro.

Nettoresultatet i andet kvartal på minus 62 millioner skuffer også lidt, og ordrebøgerne er heller ikke helt så fyldte, som analytikerne havde regnet med.

Men på et af de vigtigste punkter leverer Vestas markant bedre end ventet. De frie pengestrømme - som er afgørende for Vestas fremtidige evne til at betale af på sine milliardlån - lander på 197 millioner euro, langt bedre end forventningen på 22 millioner euro.

Der var ellers stor nervøsitet i markedet op til dagens regnskab. Inden børsåbning i dag var aktien faldet med over syv procent i løbet af den seneste uge.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip