Vestas læner sig op af ny kæmpeordre i England

Vinden blæser i den rigtige retning for vindmøllegiganten Vestas.

Selskabet meddeler torsdag, at vindmøllekoncernen er blevet udpeget til såkaldt foretrukken leverandør til en havvindmøllepark i Storbritannien med et potentiale på op til 970 megawatt (MW), skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Hvis og såfremt projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skriver Vestas.

Direktør for MHI Vestas Offshore Jens Tommerup glæder sig over at være udnævnt til foretrukken leverandør.

- Vi ser frem imod at arbejde sammen med Navitus Bay om at forhandle projektet igennem til en endelig og ubetinget ordre, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet Navitus Bay ligger ud for Englands sydlige kyst vest for Isle of Wight.

En optælling foretaget af Ritzau Finans viste i starten af maj, at Vestas i 2015 havde annonceret ordrer på vindmøller svarende til 2502 MW.

Men bestillingerne fortsætter altså ind i vindmøllekoncernens ordrebøger.

Nyheden om havvindmølleparken i Storbritannien kommer, få dage efter at Vestas' dansk-japanske joint venture MHI Vestas Offshore Wind har sikret sig en ordre på 400 megawatt (MW) i Storbritannien.

Dermed ser samarbejdet med japanske Mitsubishi ud til at bære frugt. Det dansk-japanske projekt om kæmpe havvindmøller blev indledt sidste forår.

Samarbejdet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries handler om at udvikle verdens største havvindmølle, V164 8 MW, som er blevet lavet som en prototype ved Østerild i Thy. Vestas ejer 50 procent af joint venture-selskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip