Vestas lander stor ordre i Polen

Bestillinger af vindmøller fortsætter med at rulle ind Vestas' ordrebøger.

Mandag oplyser den danske vindmølle-koncern, at man har modtaget en fast og ubetinget ordre i Polen. Vestas skal efter planen levere 25 V126-3.3 MW-møller i fjerde kvartal af 2015, skriver Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Ordren har en samlet kapacitet på 83 MW. Det betyder, at Vestas til dato i år har offentliggjort en ordreindgang på 2985 MW. I 2014 havde vindmøllegiganten fået ordre på 3102 MW i løbet af årets første seks måneder.

I torsdags meddelte Vestas, at selskabets makkerskab om havvindmøller med japanske Mitsubishi var blevet udpeget til såkaldt foretrukken leverandør til en havvindmøllepark i Storbritannien med et potentiale på op til 970 megawatt (MW).

Samarbejdet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries handler om at udvikle verdens største havvindmølle, V164 8 MW, som er blevet lavet som en prototype ved Østerild i Thy. Vestas ejer 50 procent af joint venture-selskabet.

Ordren i Polen er den tredje, som Vestas lander i år i det østeuropæiske land.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip