Vestas slutter året med nye ordrer

De har god grund til at skåle for det nye år i vindmøllekoncernen Vestas.

På årets sidste dag blev endnu et par sider i ordrebogen fyldt ud - denne gang med bestillinger fra Grækenland og Chile.

I Chile drejer det sig om en ordre på 44 møller med en samlet kapacitet på 88 megawatt. Foruden levering og installation skal Vestas stå for at sætte møllerne i drift.

Den græske ordre er næsten ligeså stor, da der her skal opføres møller med en kapacitet på 73,2 megawatt. De skal placeres på den ubeboede ø Agios Georgios ved Attica kysten, fremgår det af en meddelelse fra Vestas.

Det er Vestas mangeårige partner Terna Energy of Greece, der i forvejen har installeret flere end 350 megawatt vindmølleenergi i landet, der skal stå for opførelsen.

Også tirsdag kunne Vestas oplyse om nye ordrer. Mere præcist to bestillinger fra USA på sammenlagt 210 megawatt.

Dermed har Vestas i år i alt modtaget ordrer på vindmøller med en samlet kapacitet på 5864,2 megawatt.

Trods de nye ordrer lever tallet ikke helt op til sidste års præstation eller forventningerne hos de analytikere, der holder øje med vindmøllebranchen.

I 2013 fik Vestas bestillinger svarende til 5964 megawatt, og ifølge Ritzau Finans var forventningen hos analytikere en fremgang i år til cirka 6050 megawatt.

Tirsdagens ordrer fra USA kommer fra selskaberne Sunedison og EDF Renewable Energy. Sunedison har bestilt vindmøllekomponenter svarende til 60 megawatt.

- Ordren er del af en rammeaftale med potentiale på op til 600 MW. Vindmøllerne i den nye rammeaftale vil komme til at indgå i forskellige projekter, der i øjeblikket er under udvikling, oplyser Vestas.

Bestillingen fra EDF Renewable Energy omfatter 75 vindmøller med en samlet kapacitet på 150 megawatt og er del af en rammeaftale fra 2013./ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip