Vestjysk Bank sigtet for kursmanipulation

Vestjysk Bank har i dag fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) modtaget sigtelse om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.

Det skriver banken i en børsmeddelelse tirsdag efter børslukning.

Kursmanipulationen er ifølge sigtelsen foregået i perioden den 22. september 2008 til og med den 30. september 2008, hvor den nu fyrede Frank Kristensen var direktør.

Frank Kristensen, der fik øgenavnet Farlige Frank, blev fyret i september 2012, og efterfølgende modtog han stor kritik fra den tidligere formand, Carsten Andersen. Ved offentliggørelsen af fyringen udtalte Carsten Andersen bramfrit, at det er »kraftedeme dårlig ledelse«, og beklagede, at banken ifølge kontrakten var nødt til at give Frank Kristensen et gyldent håndtryk på 10 mio. kr. i forbindelse med fyringen.

Det er dog ikke Frank Kristensen, men Vestjysk Bank som juridisk enhed, der er sigtet i sagen.

Helt konkret er banken sigtet for at indgå aftale med Sparekassen Himmerland om gensidige aktieopkøb umiddelbart før 22. september 2008. I perioden fra 22. september 2008 til 30. september 2008 indlagde Vestjysk Bank købsordrer på Sparekassen Himmerland-aktien, der dermed blev holdt kunstigt oppe.

Sigtelsen minder meget om den såkaldte EBH-sag, hvor tidligere bankdirektører og mellemledere i EBH Bank og Sparekassen Himmerland var sigtet for at have holdt hånden under aktiekurserne. Dommen blev afsagt i marts i år og lød på fem måneders ubetinget fængsel til de tidligere direktører Finn Strier Poulsen og Svend Jørgensen, mens mellemlederne hver fik tre måneders fængsel.

Vestjysk Bank, der har den danske stat som hovedaktionær med 54 pct. af aktierne, oplyser i fondsbørsmeddelelsen, at banken samarbejder fuldt ud med SØIK, der tirsdag har foretaget undersøgelser i Vestjysk Bank.

Nuværende direktør Vagn Thorsager oplyser videre, at ledelsen ikke har nogen kommentarer til sigtelsen, så længe undersøgelsen pågår.

 

Dagens Gossip