Vestjyske strande indfører gratis netsurfing

»Ferie handler om at være til stede i øjeblikket, og netop det øjeblik vil man gerne dele med vennerne på sociale medier. En kort status og et billede på Facebook eller en anmeldelse på Tripadvisor er en væsentlig del af oplevelsen, når man rejser i dag. Og er der ikke wi-fi, når formidlingstrangen melder sig, så bliver det ved tanken. Vi er derfor meget glade for, at vi som den første destination i Danmark kan tilbyde både vores udenlandske og danske gæster dette plus i deres ferie,« siger Lykke Høj, turistdirektør i Destination Ringkøbing Fjord.

83 procent af områdets cirka fem millioner årlige gæster er fra udlandet, hvoraf størstedelen kommer fra Tyskland. Og ifølge Destination Ringkøbing Fjord har netop tyskerne generelt været meget tilbageholdende med at bruge deres mobiler til at gå på nettet i Danmark, da de frygter høje roaming-priser.

»Gratis wi-fi i de centrale byrum i Hvide Sande og Søndervig samt på Sydstranden i Hvide Sande og stranden i Søndervig er derfor en unik service, der muligvis vil påvirke tyskernes valg af destination på vestkysten i fremtiden,« siger Lykke Høj.

Ifølge ekspert i sociale medier Thomas Bigum kan wi-fi-faktoren godt få betydning for turisternes ferievalg. Dog afhænger det meget af forbrugertyper, understreger han.

»Dem, der kaldes de »connectede«, som er dem, der mener, at de uden wi-fi mangler et værktøj til eksempelvis at finde ud af, hvilken restaurant de skal besøge og til at holde sig opdateret, vil kunne tiltrækkes af wi-fi-muligheden. Det kan nærmest være et selling point for ferieudbyderen,« fortæller han.

Samtidig forklarer Thomas Bigum, hvad det kan være, der får os til at gå på nettet, mens vi ligger på stranden:

»Vi er afhængige af de inputs, vi får fra andre på nettet. Vi vil gerne følge med og holde øje med, om vi er i takt med flokken. The fear of missing out - angsten for at gå glip af noget - betyder klart mest sammenlignet med selv at dele ting. Det er denne angst, der driver os til at tænde for lige at se, om der sker noget, vi ikke har fået med,« fortæller han.

 

Dagens Gossip