Veterantoget på sporet i efterårsferien

11/10/2013 20:02

Elo Christoffersen

Nyheder
Det gamle veterantog kommer igen på sporet mellem Haderslev og Vojens her i efterårsferien. Toget kører både onsdag den 16. og torsdag den 17. oktober, skriver Vamdrup Netavis. - Det med at køre midt i ugen i efterårsferien er noget nyt vi prøver. Vi gør det dels for at giver forældre en mulighed for at få oplevelsen sammen med deres børn at køre med det gamle tog – ja, og måske bedsteforældre sammen med børnebørnene, siger formand for veteranbanen Haderslev Vojens, Carsten Ørnsholt og fortsætter: - Ved at køre midt i ugen, i stedet som sædvanligt i weekenderne, giver vi også de mange turister, som vi ved, opholder sig i området i efterårsferien, muligheden for at opleve at køre med veterantog. De har de jo svært ved at nå det i weekenderne, hvor de enten lige er ankommet eller skal afrejse igen. Det gamle tog kører begge dage to ture i hver retning. Der er afgang fra Haderslev Bystation ved Nørregade og Rådhuset klokken 11.00 og klokken 14.00. Der køres retur fra Vojens banegård klokken 12.00 og klokken 15.00. Med i toget er over 100 år gamle vogne og vel nok Danmarks ældste køreklare personvogn. Den er fra 1898, og er restaureret charmerede helt tilbage til dens oprindelige udseende med træbænke og kakkelovnsfyr og hvad der ellers hører sig til, fortæller Carsten Ørnsholt. Og så er ”Dronningevognen” også med i toget. Vognen er fra 1911 og har fået navnet, fordi det var denne vogn Dronningen benyttede, da hun i sommer kørte med veterantoget fra Haderslev til Hammelev.

Mest læste i dag

Det gamle veterantog kommer igen på sporet mellem Haderslev og Vojens her i efterårsferien. Toget kører både onsdag den 16. og torsdag den 17. oktober, skriver Vamdrup Netavis.

- Det med at køre midt i ugen i efterårsferien er noget nyt vi prøver. Vi gør det dels for at giver forældre en mulighed for at få oplevelsen sammen med deres børn at køre med det gamle tog – ja, og måske bedsteforældre sammen med børnebørnene, siger formand for veteranbanen Haderslev Vojens, Carsten Ørnsholt og fortsætter:

- Ved at køre midt i ugen, i stedet som sædvanligt i weekenderne, giver vi også de mange turister, som vi ved, opholder sig i området i efterårsferien, muligheden for at opleve at køre med veterantog. De har de jo svært ved at nå det i weekenderne, hvor de enten lige er ankommet eller skal afrejse igen.

Det gamle tog kører begge dage to ture i hver retning. Der er afgang fra Haderslev Bystation ved Nørregade og Rådhuset klokken 11.00 og klokken 14.00. Der køres retur fra Vojens banegård klokken 12.00 og klokken 15.00.

Med i toget er over 100 år gamle vogne og vel nok Danmarks ældste køreklare personvogn. Den er fra 1898, og er restaureret charmerede helt tilbage til dens oprindelige udseende med træbænke og kakkelovnsfyr og hvad der ellers hører sig til, fortæller Carsten Ørnsholt.

Og så er ”Dronningevognen” også med i toget. Vognen er fra 1911 og har fået navnet, fordi det var denne vogn Dronningen benyttede, da hun i sommer kørte med veterantoget fra Haderslev til Hammelev.