Vi beholder hospitalets hjælpemidler

Bare på Bispebjerg Hospital må man hvert år vinke farvel til hjælpemidler for op mod 100.000 kroner.

»Vi oplever, at mange ikke føler, at det er deres ansvar at levere de lånte hjælpemidler tilbage. Mange kan formentlig heller ikke overskue det,« siger Morten Østergård, afdelingsleder på Fysio- og Ergoterapiafdelingen til Søndagsavisen.

»Det er ærgerligt, for det betyder færre ressourcer til for eksempel behandling og genoptræning,« siger han.

Det er typisk kørestole, rollatorer og særlige gummipuder til behandling af tryksår, der ender med at samle støv hjemme hos patienterne. Og det er ikke småpenge, hospitalerne mister.

En almindelig kørestol koster typisk 5.000 kroner, mens gummipuder til behandling af tryksår koster 3–4.000 kroner. På Herlev Hospital vurderer man også, at man mister op mod 100.000 kroner på den konto om året.

»Man må forvente et svind. Men selvom man ser det fra et realistisk synspunkt, så synes jeg ikke, at svindet er acceptabelt. Derfor gør vi også en indsats for at få tingene retur ved at afhente de ting, hvor det økonomisk giver mening,« siger Lars Sønderskov, der er logistikchef på hospitalet.

Når patienter låner hjælpemidler med hjem fra hospitalet, modtager de en udlånsseddel, hvor det fremgår, at det er patientens eget ansvar at levere det lånte tilbage. Alligevel føler mange patienter, at det må være hospitalets eget ansvar at hente deres udstyr.

Men det er og bør det ikke være, mener Morten Østergård fra Bispebjerg Hospital.

»Hvis vi selv skal have en kurér til at køre rundt og hente alt det, vi låner ud, så koster det rigtig mange penge,« siger han.

BNB

 

Dagens Gossip