Vi brugte flere penge på rejsegavekortet juleaften

3.300 kroner. Så mange penge brugte danskerne i gennemsnit på at forkæle deres nærmeste med et rejsegavekort i julegave. Det viser opgørelsen over solgte gavekort i julemåneden hos FDM travel. Dermed er der en lille stigning i forhold til sidste år, hvor gavekortet i gennemsnit lød på knap 3.000 kroner.

- Rejsegavekort er de seneste år blevet en populær julegave, da det er en gave, der holder værdien. Det er lidt mere legitimt at bruge flere penge på julegaven, når det er en rejse man giver, fordi man måske alligevel havde booket den senere på året. Nu har man en anledning, og så er man sikker på, at rejsen bliver til noget, siger Jan Lockhart, administrerende direktør i FDM travel.

Få mest ud af rejsegavekortet

Har man fået et rejsegavekort, får man mest for pengene, hvis man køber flybilletter og overnatninger i god tid, da man så opnår den bedste pris. Og det råd kan mange gøre brug af, da langt de fleste valgte at give åbne gavekort, hvor modtageren selv bestemmer afrejsedatoen.

- Det er ofte partnerne, der forkæler hinanden med en rejse eller bedsteforældrene, der inviterer børn og børnebørn med på en rejse, så de kan få en fælles oplevelse. Men det skal også passe med fx arbejde og skole. Derfor vælge de fleste at lade modtageren bestemme, hvornår rejsen skal finde sted, siger Jan Lockhart.

Erfaringsmæssigt vælger de fleste at bruge gavekortet på en miniferie til Paris, London eller Barcelona eller forkælelse med spa eller gourmet i eksempelvis i Nordtyskland.

 

Dagens Gossip