Vi cykler gladeligt fulde rundt

Selv om det er både farligt og forbudt, så cykler hver femte dansker jævnligt rundt i påvirket tilstand.

Det viser en undersøgelse lavet af analyseinstituttet YouGov, der for forsikringsselskabet Codan har spurgt 1008 voksne danskere om deres vaner, når det gælder cykling og beruselse.

- Det er foruroligende, at der blandt danskerne og i særdeleshed blandt de unge er så mange, der relativt jævnligt cykler efter at have indtaget alkohol eller andre rusmidler, siger privatkundedirektør hos Codan Marianne Dahl Steensen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser, at mens 22 procent af de 15 til 64-årige erkender, at de jævnligt cykler i påvirket tilstand, så kommer tallet helt op på 33 procent, hvis man snævrer feltet ind til de 15 til 34-årige.

Hos Codan frygter man, at tallet - trods glatte veje - er endnu højere her i julefrokostmåneden.

- Det er jo ikke kun som bilist, at ens reaktionsevne og føling med trafikken svækkes, når man er påvirket af alkohol. Det samme gør sig gældende for cyklister, der både kan være til fare for sig selv og andre. Og så er det jo i øvrigt også ulovligt, siger Marianne Dahl Steensen.

I øvrigt angiver hver tiende, at de har været ude for større eller mindre ulykker, når de har cyklet i påvirket tilstand.

Hos Codan understreger man, at man som forsikringskunde ikke er sikker på erstatning, hvis man kommer ud for et uheld i beruset tilstand.

- Hvis man som cyklist kommer ud for skader under det, der hedder "selvforskyldt beruselse" eller "selvforskyldt påvirkning af narkotika", kan man risikere, at forsikringen ikke dækker, fastslår forsikringsselskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip