Vi dropper træningsøvelserne før skiferien

Når danskerne tager på skiferie, så forbereder de sig ikke hjemmefra. To ud af tre laver ikke træningsøvelser, der ellers forebygger skader og forbereder kroppen til skiturens fysiske udfordringer.

Det viser en helt ny undersøgelse udarbejdet af Epinion for VisitSweden.

En række simple øvelser, der ofte ikke kræver mere end en yogamåtte, en stol eller bare et gulv, kan være med til at mindske risikoen for skader på skiferien og samtidig forberede kroppen på de fysiske strabadser, skiløbet udsætter kroppen for flere timer dagligt på de sneklædte løjper.

- En skitur kan være meget fysisk krævende, og det er i alles interesse at komme helskindet hjem igen, derfor er det da bare drøn irriterende, hvis ferien starter med en overbelastning eller ømhed. Der findes mange forskellige, men alle ret simple øvelser, der forbereder kroppen til skituren, ligesom der findes øvelser specifikt til snowboard, langrend, telemark og selvfølgelig alpint skiløb, og det er en god investering at bruge lidt tid på de få øvelser inden ferien, så man i hvert fald selv har gjort sit for at undgå skader eller ubehag. Samtidig er det bevist, at hvis man laver øvelserne, får man mere ud af skituren og mindsker risikoen for skader, siger Anna Kron Boysen, PR Manager fra VisitSweden.

Anna Kron Boysen anbefaler at fortsætte træningen i ferien.

 

Dagens Gossip