Vi er blevet mindre volds-forskrækkede

Selvom det endnu ikke er lykkedes politiet at forhindre hverken hjemmerøverier eller knive i nattelivet, fylder frygten for vold stadig mindre i danskernes bevidsthed.

Således har danskernes bekymring for vold og kriminalitet i de seneste tre år været historisk lav.

Kun 30,8 procent af danskerne bekymrede sig meget for vold og kriminalitet i 2012. Til sammenligning bekymrede over halvdelen af danskerne sig meget for vold og kriminalitet fra 1985 og frem til årtusindskiftet.

Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Rapporten viser også, at hele 15,6 procent af danskerne slet ikke bekymrer sig for vold og kriminalitet, og tendensen er, at denne andel er stigende. Justitsminister Morten Bødskov glæder sig over den positive udvikling.

- Det er en høj prioritet for mig og regeringen at nedbringe kriminaliteten, så danskerne føler sig trygge. Vi har sat stærkt ind mod rocker- og bandekriminaliteten, og den nye aftale for Kriminalforsorgen har til formål at skabe færre ofre for kriminalitet.

- Samtidig har vi afsat flere ressourcer til en styrket politiindsats i de særligt udsatte boligområder. Den historisk lave bekymring i befolkningen tyder på, at vores initiativer virker, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Den lave bekymring for vold og kriminalitet stemmer godt overens med, at der i 2012 var færre, der blev udsat for kriminalitet. Det viser en frisk opgørelse fra Rigspolitiet over anmeldt kriminalitet i 2012.

I en europæisk sammenhæng er danskerne også et relativt bekymringsfrit folkefærd, hvad angår frygt for kriminalitet. En undersøgelse fra Justitsministeriet fra december 2012 giver Danmark en europæisk andenplads i tryghed, kun overgået af Norge.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip