Vi er sol-tossede i juleferien

Julen står ikke kun på sne, flæskesteg og bløde pakker. Den søde juletid er nemlig også tiden, hvor danskerne drømmer om sol, strand og friske cocktails.

Selvom om der er et halvt år til sommerferien booker mere end hver fjerde dansker allerede nu ferien til sommer. Det viser en undersøgelse blandt 1.169 danskere foretaget af Sunnyrentals.com.

- Det er helt klart vores oplevelse, at danskerne gerne er tidligt ude. Det giver muligheden for at få lige præcis det sted og det hotel man gerne vil have, hvis man er tidligt ude, siger kommunikationschef i Apollo Rejser, Rikke Andreassen, til Newspaq.

Det samme billede tegner sig hos Star Tour.

- Vi er 20 procent over det normale antal solgte rejser på nuværende tidspunkt. Vi oplever helt klart, at sidste sommers vejr får mange til at være tidligt ude for at være sikre på at få drømmerejsen, siger salgsdirektør Stig Elling.

Det stemmer ganske godt overens med undersøgelsen, der viser, at 42 procent booker tidligt for at være sikker på at få drømmerejsen.

Hun fortæller, at der typisk i juletiden er tryk på kedlerne på kontorerne, hvor telefonerne ringer konstant og bestillingerne vælter ind via internettet.

Men det er ikke kun frygten for at misse favorit-øen i det græske øhav eller ikke nå at få et værelse på drømmehotellet, der driver danskerne på sol-jagt i juleferien. God gammeldags snusfornuft driver i høj grad værket.

I undersøgelsen svarer 30 procent, at de booker rejsen tidligt for at spare penge.

- Som de danske somre har set ud i de sidste år med regn og haglvejr, så stiger priserne, fordi så mange vil af sted. Så der kan bestemt være penge at spare ved at være tidligt ude, fortæller Rikke Andreassen.

Er det ikke charterrejsen man er på jagt efter, men en ferie, hvor man selv booker fly og lejlighed, er der også penge at spare på at være hurtig ved tasterne i julen.

- Hvad mange ikke ved er, at man kan spare rigtig mange penge på flybilletten, hvis man er tidligt ude. Modsat charterferien, så bliver flybilletten nemlig kun dyrere, jo tættere man kommer på afrejsedatoen, siger Kevin Helsinghof fra Sunnyrentals.com.

Hos Apollo Rejser er det de græske øer, Kroatien og Tyrkiet, der især er populære destinationer at booke ferie til i juletiden.

 

 

Dagens Gossip