Vi forelsker os i vores boliger

Vi kommer med hjertet i hånden og følelserne uden på tøjet, når vi går til boligfremvisning og søger bolig på nettet. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 27 procent, at de har oplevet at føle sig forelskede i en bolig med mange af de samme symptomer, som var de forelsket i en person.

- Boligkøb er en meget følelsesladet affære. Vi investerer i vores drømme og håb om vores nye liv, når vi køber bolig. På grund af klimaet, er danskerne et folkefærd, der bruger meget tid indendørs, og boligen som rammen om vores liv, spiller derfor en meget stor rolle, siger Birgit Datz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs også: Nye boligtrends kan sælge din bolig

At en bolig kan vække så stærke følelser bekræftes af en amerikansk undersøgelse foretaget af boligsitet Realtor.com, hvor hele 69 procent af de adspurgte indrømmer, at de har været boligforelskede.

Undersøgelsen afslører desuden, at kvinder har tendens til at forelske sig i boliger, der er dyrere end de har råd til, mens mænd har tendens til at forelske sig først i den ene bolig og så i den næste.

Bliv ven med Dagens Bolig på Facebook - Klik her

Fælles for kønnene er, at de primært tænder på de udendørs arealer som haver, gårdhaver og terrasser.

Gør dit hus klar til en date

Som sælger skal du sikre dig, at mindst én person forelsker sig så meget i dit bolig, at den bliver solgt.

Kan koste kassen: Undgå mobilmast i naboens baghave

Bor du i hus, skal du huske ikke bare at tune boligen indenfor, men også gøre noget ud af haven og ikke mindst forhaven og indgangspartiet. I den amerikanske undersøgelse svarede ca. 30 procent af både mænd og kvinder, at de faldt for boliger med fortovscharme, altså boliger der helt udefra fortovet virker indbydende.

Ingen forelsker sig i nullermænd og vasketøj

Boligstylisten Birgitte Vosper fra Busy Bees Boligstyling lever af at få boligkøbere til at forelske sig i de boliger, hun styler.

- Tal til følelserne. Har du et hus med lavt til loftet, så spil på hyggen. Læg et lækkert tæppe under sofabordet, tænd op i pejsen, og bor du i en stor lejlighed med samtalekøkken, er det en god idé at spille på det minimalistiske med rene linjer. Sælger du en villa i et børnevenligt kvarter, er haven et af de vigtigste parametre. Over hele linjer gælder det dog om, at der er rent og rydeligt. Der er ingen, som bliver forelsket i nullermænd og vasketøj, siger Birgitte Vosper.

 

Dagens Gossip