Vi går smukt weekendvejr i møde

Michael Skelbæk, der er vagtchef ved DMI, fortæller således, at danskerne går en smuk weekend i møde med vejr, der minder om det i begyndelsen af ugen.

»Lørdag bliver generelt en ganske flot dag med en masse solskin langt de fleste steder, så dagen er en god anledning til at komme ud at nyde vejret,« siger Michael Skelbæk, der dog varsler enkelte byger til jyderne.

»Vinden laver et lille skift og drejer om nord og nordøst til vest, og det gør, at der kan dannes nogle byger over Nordsøen, som kan trække ind over Jylland. Men det hører til småtingsafdelingen. Solen vil dominere de fleste steder, og temperaturen bliver også en anelse lunere - flere steder op til ti grader,« siger vagtchefen, der forudser et lignende billede søndag.

Men trods det gode vejr må danskerne stadig belave sig på nattefrost.

»Det fortsætter i hvert fald indtil midten af næste uge. Skal man se positivt på det, så er vi gået væk fra den strenge nattefrost«, siger Michael Skelbæk

Stimen med sol og blå himmel ser ud til at fortsætte helt frem til onsdag i næste uge, hvor et lavtryk bevæger sig igennem Nordsøen og skaber »frontvejr med nedbør«.

»Og det fortsætter torsdag, hvor der kommer et andet lavtryk op, som formentlig vil gemme sig syd for Danmark,« siger Michael Skelbæk.

Han spår dog på baggrund af et kommende højtryk over England, at weekendvejret i næste uge bliver ligesom vejret nu på lørdag og søndag - smukt.

 

Dagens Gossip