»Vi kan glæde os over, at vi ikke har så mange byer i Danmark«

Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), efter at ny forskning ifølge Berlingske viser, at risikoen for at blive indlagt med eller dø af hjertesvigt er øget med nogle procent i dagene efter, at partikelforureningen er steget, for eksempel i større byer.

»Det var rejst i forbindelse med debatten om trængselsringen omkring København som et af argumenterne,« siger Flemming Møller Mortensen.

I forbindelse med præsentationen af regeringens klimakatalog tidligere på ugen understregede klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) dog, at man ikke har tænkt sig at indføre hverken roadpricing eller øgede afgifter på benzin.

Socialdemokraternes sundhedsordfører hæfter sig dog ved, at »den nye transportminister har sagt, at hun er spændt på, hvad Trængselskommissionen kommer med af anbefalinger.«

»Vi ved godt, at partikelforurening er et sundhedsmæssigt problem, og vi kan jo så glæde os over, at vi ikke har mange byer i Danmark, hvor problemet er gældende. Men vi har nogle steder i København, hvor der er lavet registreringer og målinger, som viser, at der i perioder er høj partikelkoncentration,« siger Flemming Møller Mortensen.

 

Dagens Gossip