Vi kollapser ikke igen i år

FCK-fans med hang til dårlige nerver kunne ellers med bange anelser tænke et år tilbage, hvor ’Byens Hold smed en solid føring over styr i slutfasen, så FC Nordsjælland endte med at vinde DM-guldet. Men sportsdirektør Carsten V. Jensen, som var cheftræner, da mesterskabet dengang glippede, frygter ikke en gentagelse af nedturen i denne sæson.

- Det her hold har et ekstra år på bagen i forhold til det hold, som lå til at vinde DM sidste år. Og så er der blevet tilført nogle afgørende spillere. Og så fører vi altså stadig med 12 point, siger CV, som understreger, at FCK aldrig selv har påstået, at mesterskabet var afgjort trods det massive forspring.

- Som de eneste har vi ikke talt om forspring og et afgjort mesterskab, fordi vi er bekendt med, hvordan fodboldverdenen er skruet sammen. Men vores målsætning er selvfølgelig ikke ændret, selvom det har været mindre godt i et par kampe. Det er jeres (pressen, red.) opgave at lave noget ud af det her, og det er fint nok, for det hører med. Men de spekulationer må I klare, og så må vi forsøge at holde vores fokus. Det er vores opgave.

Ikke i det rigtige gear

Sportsdirektøren erkender dog, at FCK i påsken ikke var i det nødvendige gear, da det blev til uafgjort mod FC Midtjylland og et højst overraskende nederlag mod Silkeborg. Han peger på landsholdspausen, hvor FCK havde 13 spillere af sted, som et bud på en forklaring, men understreger, at det ikke er en undskyldning, da det er sportens vilkår.

- Vi har været under vores vanlige niveau i påsken, det må vi indrømme. Men jeg ser det sådan, at alle hold på et tidspunkt ryger ind i lidt modgang. Der står ikke i nogen lov, at vi skal vinde samtlige fodboldkampe, siger han.

Indstillingen er i orden

Efter FCKs nederlag til Silkeborg kunne man se en meget utilfreds Lars Jacobsen fortælle til Canal 9, at indsatsen var ’katastrofalt ringe, og at der var noget galt med indstillingen hos spillerne fra hovedstadsklubben.

Carsten V. Jensen fornemmer dog ikke nogle problemer med spillernes mentalitet, og han føler sig overbevist om, at FCKerne kan finde motivationen frem til sæsonens sidste kampe, så mesterskabet bliver kørt sikkert hjem.

- Jeg ser det ikke som et generelt problem. Lad os holde fast i det objektive. Vi har præsteret fremragende i den her sæson. Vi er fremragende på det punkt (indstilling, red.), det har vi vist flere gange før i denne sæson. Vi er meget godt stillet, jeg tror gerne, at alle vores konkurrenter ville bytte plads med os, fastslår han.

 

Dagens Gossip